11.5 Munca și spiritualitatea – st11 Crestinul si munca

Views


Gabriel Radu 11.5 Munca și spiritualitatea (st11 Crestinul si munca)

„Dacă trăim prin Duhul, să și trăim umblăm prin Duhul” (Galateni 5:25). Munca și spiritualitatea unui om sunt inseparabile. Creștinismul nu este o hai­nă pe care să o îmbrăcăm sau să o dăm jos după cum trecem de la o stare la alta sau de la o etapă a vieții la alta. Dimpotrivă, creștinismul dă naștere unei făpturi noi care se manifestă în fiecare dimensiune a vieții, inclusiv în muncă.

5. Care daruri dintre cele redate de Pavel te descriu și pe tine, și munca ta?
Galateni 5:22-26____________________________________________________

Dicționarul Expozitiv al Termenilor din Noul Testament descrie „omul spi­ ritual” ca fiind „cel care dă dovadă de roada Duhului în felul lui”. De aici, pu­tem concluziona că, prin intermediul legăturii cu Hristos, noi vom trăi ca niște credincioși în toate aspectele vieții noastre.

Un pacient este pe moarte la spitalul din Florida, în timp ce prietenul său cel mai apropiat stă de veghe la căpătâiul lui. Asistentele intră și ies din salon, îngrijindu-se de nevoile pacientului. Prietenul muribundului le întreabă pe asis­tente unde au învățat. Multe dintre ele au spus că au învățat la Florida Hospital College, o școală medicală adventistă.

Acest lucru l-a impresionat foarte mult. Ulterior, a vizitat de câteva ori
această instituție pentru vedea cum este. De ce? Pentru că le spusese oame­nilor că toți asistenții care învățaseră în această școală păreau că i au acordat în mod constant prietenului său muribund mai multă grijă duioasă decât au mani­ festat asistenții care învățaseră în altă parte. El putuse să vadă o mare diferență între ei și ceilalți în ce privește atitudinea lor față de prietenul lui pe moarte.

Astfel, a pus multe întrebări referitoare la școală și la misiunea ei și, în cele din urmă, a donat școlii 100 000 de dolari ca să pregătească mai mulți asistenți ca aceia pe care îi văzuse în acțiune. Da, spiritualitatea este un mod de viață!

Poate fi văzut Isus în activitățile de zi cu zi ale vieții tale?

Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link:
www.7adventist.com/studiu/

11.5 Munca și spiritualitatea – st11 Crestinul si munca

Despre autor
-