10.5 Nebunia și înțelepciunea – st10 Educaţia în artă şi ştiinţe

Views


Gabriel Radu 10.5 Nebunia și înțelepciunea (st10 Educaţia în artă şi ştiinţe)

5. Cum ar trebui să fie armonizată educația creștină cu viziunea biblică despre înțelepciune?
Proverbele, capitolul 1 ______________________________________________

Biblia face o distincție tranșantă între nebunie și înțelepciune. Cartea Proverbele ne reamintește despre pericolele comportamentului nesăbuit și ale întovărășirii cu cei lipsiți de înțelepciune. Distincția este clară: Dumnezeu dorește ca poporul Lui să caute înțelepciunea, s-o păstreze și să fie plin de ea.

Elevii școlilor de artă și știință își folosesc talentele pentru a dobândi cunoștință și a excela în studiile lor. Cei care predau aceste materii fac la fel. Noi putem fi capabili de genialitate artistică și de descoperiri științifice datorită cunoașterii și abilităților.

Și totuși, ce înseamnă cu adevărat cunoașterea artelor și a științei dintr-o perspectivă creștină, dacă aceasta nu implică înțelegerea diferenței dintre co­ rect și greșit, bine și rău, adevăr și rătăcire? De exemplu, tot ce trebuie să facă
cineva este să citească puțin despre viața unor oameni care sunt considerați cei mai mari artiști ai lumii pentru a vedea că înzestrarea cu talente și abilități ui­mitoare nu echialează cu o viață morală și integră. S-ar putea susține și faptul că marii oameni de știință implicați în lucrarea de realizare a armelor biologice și chimice de distrugere în masă pot să fie foarte instruiți și foarte înzestrați. Dar care sunt roadele muncii lor? După cum s-a afirmat anterior, cunoașterea în sine nu este în mod necesar un lucru bun.

6. Care este cheia adevăratei educații?
Proverbele 1:7 ______________________________________

Un ateu care studiază universul și forțele fizice care se manifestă în el, câștigător al Premiului Nobel, a scris: „Cu cât universul pare mai ușor de înțeles, cu atât pare și mai fără rost.” Cum poate cunoașterea în ea însăși să fie nu doar lipsită de sens, ci, chiar mai rău, să conducă la erori grave?

Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link:
www.7adventist.com/studiu/

10.5 Nebunia și înțelepciunea – st10 Educaţia în artă şi ştiinţe

| Audio, Lectiune AZS, Predici (Toate), Scoala Sabat |
About The Author
-