10.5 Grupele mici în Noul Testament – st10 Un mod practic de a te implica

Views


Gabriel Radu 10.5 Grupele mici în Noul Testament (st10 Un mod practic de a te implica)

Biserica Noului Testament a avut o creştere explozivă. În câţiva ani, de la o mică grupă de credincioşi a ajuns la zeci de mii de închinători. Au fost mulţi factori care au contribuit la fenomenul de creştere rapidă. Slujirea lui Isus a semănat sămânţa Evangheliei şi a pregătit mulţimile să primească propovăduirea ucenicilor. După înălţarea lui Isus, Duhul Sfânt a coborât cu putere în Ziua Cincizecimii peste ucenicii credincioşi care se rugau. Unul dintre factorii care au favorizat creşterea rapidă a bisericii Noului Testament a fost necesitatea de a se întruni în grupe mici în familii, în casele credincioşilor.

6. De ce crezi că menţionează Luca numele unora dintre colaboratorii lui Pavel? Faptele 18:1-5; 20:1-4

Luca îi menţionează pe câţiva dintre cei cu care a lucrat Pavel. Fiecare era important pentru el, îi cunoştea pe nume. Ei s-au sprijinit reciproc în lucrarea de evanghelizare.

Cu siguranţă, fiecare dintre aceşti oameni avea daruri diferite de ale celorlalţi. Ei proveneau din medii şi culturi diferite. Modul lor de a vedea lucrurile nu era întotdeauna acelaşi, dar fiecare avea o contribuţie valoroasă la cauza lui Hristos. Diversitatea darurilor, a mediilor de provenienţă şi a experienţelor lor a contribuit la creşterea bisericii. Fiecare dintre ei şi-a adus contribuţia la lucrarea lui Hristos din bogăţia experienţei sale de viaţă şi a experienţei personale cu Isus.

7. Ce invitaţie i-a adresat Lidia lui Pavel imediat după convertirea ei? Unde s-au dus atât Pavel, cât şi Petru după ce au fost eliberaţi din temniţă? Faptele 16:11-15,4; 12:11,12

Credincioşii Noului Testament se întâlneau cu regularitate în casele unora dintre ei. Căminele creştine au devenit centre de influenţă şi inima lucrării.

Discută cu membrii grupei la Şcoala de Sabat cum aţi putea să vă implicaţi, ca grupă, în misiune! Analizaţi posibilitatea de a vă întâlni şi în timpul săptămânii pentru a studia, pentru a vă ruga şi pentru a face ceva concret!

Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link:
www.7adventist.com/studiu/

10.5 Grupele mici în Noul Testament – st10 Un mod practic de a te implica

Despre autor
-