Views

EMA_9202 copy cr copy

În perioda 13-15 mai a avut loc în Campusul Adventist din Cernica un eveniment pentru tineri, Zilele Institutului Teologic Adventist, ediția 2016. Întâlnirea este organizată fără întrerupere din 2006 de profesorii și studenții din campus, anul acesta fiind cea de-a X a ediție.

Momentele de închinare, programele și activitățile pregătite pentru această ocazie au avut ca motto: Îndrăznește să ceri mai mult, iar personajul biblic ales a fost Ilie, un profet al rugăciunilor ascultate. Relația dintre motto-ul evenimentului și personajul generic este evidentă, iar obiectivul spiritual principal al acestei întâlniri a fost să-i conducă pe tineri la o experiență de rugăciune prin care vor primi nespus mai mult decât cer sau se gândesc (Efeseni 3:20).

EMA_9053 copy

La fel ca anul trecut, un moment foarte important din acest Sabat festiv a fost lansarea unei cărți care a fost tradusă și pregătită pentru tipografie de un grup de studenți coordonați de profesori din campus în colaborare cu editura Viață și Sănătate. Cartea aleasă pentru acest an este Îndrăznește să ceri mai mult (Daring to ask for more) titlul acestei cărți fiind și motto-ul evenimentului. Melodious Echo Mason, autoarea acestei cărți, a fost prezentă în campus nu doar pentru acest moment ci și ca vorbitor principal. Prezentările ei au fost foarte mult apreciate de cei prezenți, mai ales de tineri.

Programul Zilelor Institutului Teologic Advenitst, ediția 2016 a început vineri seara cu un serviciu divin urmat de un timp de cunoaștere și părtășie. A doua zi a fost plină de momente și activități pregătite cu mare atenție de organizatori. Dintre acestea amintim ocaziile de închinare, sesiunea de seminare, turul deEMA_9954 copy campus, concertul, închiderea Sabatului, tunelul timpului sau focul de tabără. De asemenea, amintim că cei prezenți au avut parte de o muzică de calitate interpretată de Corul și Orchestra de clopote a Institutului Teologic Adventist precum și de alte formații corale formate din tineri liceeni. În ultima zi a evenimentului s-au desfășurat mai multe activități recreative.

Atât cei care au făcut parte din echipa de lucru, cât și și cei care au vizitat campusul adventist cu această ocazie, s-au arătat foarte mulțumiți de experiența trăită și au apreciat efortul depus pentru organizare.

“Organizăm acest eveniment pentru că există nevoia ca Institutul Teologic Adventist să-și deschidă porțile pentru a fi cunoscut de tineri care pot deveni studenți buni aici. De asemenea, acesta este un moment în care studenții noștri împreună cu tinerii care ne vizitează pot să cunoască o experiență nouă în umblarea lor cu Dumnezeu. De aceea încercăm să aducem invitați care să vină cu soluții la problemele pe care tinerii le au în zilele noastre.” (George Șchiopu, capelan ITA)

EMA_8816 copy

“Au fost momente frumoase. Pot să amintesc în primul rând că anul trecut am fost vizitator aici și am putut să mă bucur din plin de predici și de tot ce s-a pregătit. Și anul acesta m-am putut bucura de ceea ce s-a întâmplat, dar nu atât de mult pentru că am simțit stresul pe care-l au organizatorii acestui eveniment. Dar, pot să spun că și anul acesta au fost momente care m-au condus la o experiență mai profundă cu Domnul Isus.” (Marius Capotă, student Teologie pastorală și Asistență socială anul I.)

Evenimentul Zilele Institutului Teologic Adventist, ediția 2016 este acum o amintire frumoasă iar gândul se îndreaptă către ocazia de anul viitor, dacă Dumnezeu mai oferă har. La acestă întâlnire sunt așteptați toți tinerii care doresc să trăiască o experiență spirituală deosebită, dar mai ales cei care se gândesc să aleagă unul dintre programele de studii de licență oferite în campus sau vor să se înscrie la Școala postliceală sanitară “Dr. Luca”. Sesiunea de admitere în această vara va fi în perioada 18-25 iulie. Dar până atunci vă invităm în campus la serbarea de absolvire a promoției 2016, duminică 12 iunie ora 10, eveniment la care va fi prezent și pastorul Ted Wilson, Președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Emanuel Sălăgean/Institutul Teologic Adventist

EMA_9164 copy

Zilele Institutului Teologic Adventist 2016: Îndrăznește să ceri mai mult!

Despre autor
-