46
Views

ABS#2015_418 copy

Ultima evaluare a studenților din promoția 2015 de la Institutul Teologic Adventist a constat în susținerea examenului de licență. A devenit o tradiție în ultimii ani ca rata de promovare la acest examen să fie de 100%. De asemenea, și notele obținute au fost foarte bune, media generală fiind de 9,10. Această situație este onorantă atât pentru studenții care s-au pregătit pentru acest moment important, cât și pentru profesorii care i-au îndrumat. Dincolo de efortul lăudabil al studenților absolvenți și al profesorilor a fost sprijinul și intervenția lui Dumnezeu, fapt recunoscut de cei care au trecut cu bine acest test.

Am avut anumite temeri când mă gândeam la acest moment, mai ales pentru că urma să susținut examenul cu profesori pe care nu i-am avut la cursuri. Dar, îi mulțumesc lui Dumnezeu și profesorilor pe care i-am avut că media generală a examenului de licență a fost foarte aproape de nota maximă. Am numai gânduri de apreciere pentru profesorii pe care i-am avut și îmi pare rău că n-am reușit să insist mai mult asupra unor aspecte care mi-au fost predate, mai ales că ultimele cursuri la care am participat m-au ajutat foarte mult. (Robert Costache)

Adevărul este că a fost o presiune foarte mare. Știam că sunt așteptări mari de la noi, atât din partea profesorilor care ne-au îndrumat și care erau foarte laudativi față de generația noastră, dar și din partea profesorilor cu care am susținut examenul de licență. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această reușită și profesorilor noștri pentru că de la fiecare am învățat ceva. Acest examen ne-a ajutat să realizăm că am trecut la un alt nivel al educației noastre. Acum n-am mai repetat informații pe care le-am memorat, ci am prezentat concluziile cercetării noastre. (Loredana Lupu)

În fiecare an examenul de licență este un eveniment trăit intens și de profesorii de la Institutul Teologic Adventist. Acest moment de final adună așteptări, emoții dar și satisfacții.

Examenul de licență este o reală provocare pentru studenții care depășesc în felul acesta o etapă importantă din activitatea lor academică, dar și pentru cadrele didactice implicate în pregătirea lor și în coordonarea activităților lor de cercetare. Rezultatele din acest an ne asigură o dată în plus că eforturile noastre unite, peste care este cerută permanent binecuvântarea lui Dumnezeu, pot aduce roade deosebite. Aprecierea  instituțiilor de învățământ superior cu care am colaborat, concretizată în notele pe care studenții noștri le-au primit, ne onorează și certifică totodată calitatea procesului de învățământ desfășurată în școala noastră, ne-a declarat doamna Roxana Lupu, Director de Departament în cadrul Institutului Teologic Adventist.

În 2015 a fost ultima ocazie când studenții Institutului au susținut acest examen în cadrul altor instituții universitare. De anul viitor, studenții absolvenți vor susține examenul de licență în Campusul Adventist din Cernica. Acest lucrul este posibil ca urmare a hotărârii Consiliului ARACIS din 30.04.2015 de a acorda Institutului Teologic Adventist acreditarea cu calificativul Încredere.

Pe lângă posibilitatea de a susține examenul de licență la instituția de educație în care au învățat, decizia de acreditare aduce și alte facilități și oportunități tinerilor care aleg să studieze la Institutul Teologic Adventist. În acest an sesiunile de admitere sunt în perioadele 13-22 iulie și 7-16 septembrie pentru programele de studii de licență Teologie Adventistă Pastorală, Asistență Socială și Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar. De asemenea, din toamna acestui an, în Campusul Advenist din Cernica se va deschide o Școală Sanitară Postliceală. Înscrierile vor fi în perioada 1-9 septembrie.

Promovare 100% a studenților Institutului Teologic Adventist la examenul de licență

| Cernica - Universitatea Adventus |
Despre autor
-