Views

IMG_1417

În aceste zile, când cele mai multe instituții de învățământ îi sărbătoresc pe elevii sau studenții care și-au finalizat studiile, și Institutul Teologic Adventist a organizat festivitatea de absolvire a promoției 2016, duminică 12 iunie. Această generație și-a ales ca motto mesajul textului biblic din Zaharia 4:6 “… Nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu…” La eveniment au participat profesori, studenții absolvenți și colegii lor, părinți, prieteni și mai mulți invitați speciali. Dintre aceștia amintim pe Nancy și Ted Wilson, Președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, pastorul Magyarosi Barna, secretarul Diviziunii Inter-Europa, pastorul Marius Munteanu, Directorul Departamentului Educație din cadrul Diviziunii Inter-Europa și Președintele Institutului Teologic Adventist, precum și pastorul Ștefan Tomoiagă, Președintele Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

IMG_1131Evenimentul a început cu intrarea festivă a absolvenților, un mesaj de bun venit adresat participanților din partea capelanului Institutului Teologic Adventist, pastorul George Șchiopu, și un moment solemn de închinare publică prin cântare și rugăciune. După o piesă interpretată de orchestra de clopote Genze a Institutului Teologic Adventist, pastorul Ted Wilson a prezentat un mesaj devoțional și motivațional pentru cei prezenți, dar i-a avut în mod deosebit în atenție pe absolvenți.

A urmat o piesă interpreatată de corul Institutului Teologic Adventist după care s-a consumat cel mai așteptat punct din programul dimineții: prezentarea absolvenților. Mai întâi au fost chemați în față studenții programului de studii Teologie Adventistă Pastorală, invitați de pastorul Emanuel Sălăgean, au urmat studenții de la programul de studii Asistență Socială nominalizați de conf. univ. dr. Roxana Paraschiv, apoi a fost rândul studenților de la programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, prezentați de lector univ. dr. Zenobia Niculiță, iar în final au urcat pe platformă absolvenții programului de master prezentati de lector univ. dr. Laurențiu Moț.

O lucrare scrisă de F. M. Veracini, interpretată la vioară de lector univ. dr. Mihai Ghiga și acompaniat la IMG_1012orgă de prof. Geanina Sălăgean a precedat minutele emoționante când studenții promoției 2016 au fost declarați absolvenți de către Rectorul Institutului Teologic Adventist. Festivitatea de absolvire a continuat cu momentele cele mai solemne ale evenimentului, prezentarea cuvântului de trimitere și rugăciunea de consacrare susținute de pastorii Marius Munteanu și Ștefan Tomoiagă. După corul absolvenților care a interpretat imnul Promoției 2016 și intervenția șefei de promoție, studenta Bianca Gună de la programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, studenții au prezentate mesaje de mulțumire și au oferit flori profesorilor, angajaților din campus și bineînțeles membrilor familiei care au participat la acest eveniment, iar în final toți cei prezenți s-au închinat prin cântec și rugă.

Chiar dacă programul s-a prelungit peste timpul așteptat, foarte puțini au fost cei care s-au grăbit să plece pentru că au urmat fotografiile de grup și cu cei invitați. De asemenea, timpul acesta a fost folosit din plin pentru felicitarea absolvenților și împărtășirea impresiilor despre eveniment. Mesajele consemnate ne confirmă că această ocazie festivă a reprezentat o experiență deosebită atât pentru studenți cât și pentru participanți, iar cei care au petrecut 3, 4, 5 sau chiar mai mulți ani la Institutul Teologic Adventist au multe motive de satisfacție și recunoștință.

IMG_1098“A fost o un privilegiu pentru mine să fiu la festivitatea de absolvire a promoției 2016 de la Institutul Teologic Adventist, o școală deosebită. Ascultând mesajele care au fost transmite vă pot spune că studenții din această instituție au fost foarte binecuvântați de Dumnezeu și sunt foarte dedicați lucrării Domnului, dovada fiind multele situații în care ei au slujit oamenii în într-un mod impresionant. Niciodată nu trebuie subestimată importanța educației adventiste. Acești studenți vor pleca de aici și vor oferi o mărturie minunată despre Dumnezeu în multe domenii: educație, asistență socială și prin lucrarea bisericii. Iar eu cred că tot mai mulți tineri vor veni la această școală specială ca să se pregătească pentru ultima ocazie de vestire a mesajului celor trei îngeri.” Ted Wilson, Președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea

“Relația pe care am construit-o cu oamenii din școală și implicit cu această instituție este o sursă de IMG_1135bucurie. Aparțin acestui așezământ, chiar dacă acum slujba mă poartă și pe la școli surori. Cernica a fost, este și va rămâne un reper al formării pentru cunoaștere și al deprinderii înțelepciunii, cadrul unor relații sănătos construite, prilejul unei dezvoltări personale provocatoare și de aceea orice oprire în campus înseamnă pentru mine, într-o exprimare mai plastică, o doză binefăcătoare de vitamine. Pentru viitor cred în dezvoltarea cursivă a acestei instituții sub binecuvântarea lui Dumnezeu, așa cum s-a întâmplat vizibil în ultimii ani, dar și în intervenția spectaculoasă a Providenței care poate face ca progresul nostru să fie mult mai rapid decât ne pregătim sau anticipăm.” Marius Munteanu, Directorul Departamentului Educație din cadrul Diviziunii Inter-Europa și Președintele Institutului Teologic Adventist

IMG_1549“Mă simt un părinte împlinit. Acesta este visul oricărui părinte și investiția pe care noi, părinții, o facem cu dragoste iar acest moment îl trăim alături de toți cei care se bucură împreună cu noi. Încă de la liceu mi-am dorit ca fiica mea să primească o educație din partea bisericii în care eu am intrat cu bucurie. Și consider că educația pe care o pot oferi instituțiile bisericii este cea mai bună educație de care pot avea parte copii și tinerii.” Ionel Tacu, părinte.

“Este un sentiment extraodinar, pentru că acum se încheie cei cinci ani pe care i-am petrecut aici. Institutul cred că este un loc în care te poți dezvolta atât intelectual cât și spiritual, unde poți să întâlnești prieteni și să te apropii mai mult de Dumnezeu.” Andrei Bordeanu, absolvent al programului Master of Arts in Religion oferit la Cernica de Andrews University.

“Sunt recunoscător lui Dumnezeu și mă simt minunat că am reușit să termin acest program. Nu mi-a fostIMG_1100 deloc ușor, dar sunt fericit că Dumnzeu a făcut posibil ca eu să-mi termin studiile. Timpul pe care l-am petrecut în campus a frumos, de fapt a fost extraordinar! Fiind singura persoană de culoare aici, eram mereu în centrul atenției. De asemenea, multe biserici din România s-au bucurat să aibă un predicator african din Zambia. Aproape în fiecare sfârșit de săptămână am predicat în biserici din România. Dar cea mai frumoasă amintire a mea din campus este despre profesorii mei care au fost foarte bine pregătiți și cu teamă de Dumnezeu.” Mathews Kayaya, absolvent al programului Master of Arts in Religion oferit la Cernica de Andrews University.

Festivitatea de absolvire este ultimul eveniment public din calendarul academic. Dar, activitatea și provocările continuă atât pentru studenți cât și pentru profesori. În scurt timp vor începe examenele de licență iar în perioada 18 – 25 iunie este programată sesiunea de vară pentru admitere. Cei care doresc să aleagă unul sau mai multe dintre programele de studii de licență de la Institutul Teologic Adventist sunt invitați să viziteze adresa de site www.institutadventist.ro sau să telefoneze la numerele 021 369 53 50 și 0744 68 51 23. De asemenea, în aceeași perioadă de admitere în Campusul Adventist din Cernica se fac înscrieri la Școala Postliceală Sanitară “Dr. Luca”.

IMG_1566

Festivitatea de absolvire la Institutul Teologic Adventist – promoția 2016

| Cernica - Universitatea Adventus |
About The Author
-