Views

Universitatea Adventus 25 – 27 aprilie 2018

A treia Convenție Națională Adventistă de Asistență și Misiune Socială a fost organizată de Universitatea Adventus și Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, în colaborare cu ADRA România și Centrul de Formare și Evaluare în Asistență Socială în Campusul Adventist din Cernica în perioada 25-27 aprilie 2018. La eveniment au participat asistenți sociali membri ai Bisericii Adventiste și persoane care coordonează sau lucrează în proiecte sociale (ADRA, ASUP, centre de zi sau de noapte, proiecte în penitenciare sau pentru oamenii străzii, persoane cu dizabilități, copii care se confruntă cu dificultăți financiare etc).Din partea Uniunii de Conferințe a fost prezent pastorul Florian Ristea, directorul departamentului Școala de Sabat și Lucrarea Personală, acest departament fiind reprezentat și de directorii conferințelor Banat, Muntenia și Oltenia prin prezența pastorilor Costel Trandafir, Gabriel Kadar și Daniel Brânzan. La întâlnire a participat și prof. univ. dr. Otniel Bunaciu care a susținut o prezentare în care a vorbit despre schimbarea în bine pe care o aduc în lume, prin prezența lor, creștinii care urmează modelul de viață și misiune al Mântuitorului. Întâlnirile de instruire și închinare s-au desfășurat sub motto-ul: Bunătate și responsabilitate!  Ce vrei să-ți fac? (Luca 18:41), și au avut ca obiective principale înțelegerea mai aprofundată a principiilor de slujire care au stat la baza lucrării Mântuitorului când a fost între oameni și descoperirea de noi metode prin care se poate încuraja reziliența și dezvoltarea relațiilor semnificative în educația copiilor sau prin care poate fi prevenită violența domestică în cazul persoanelor aflate în situații sociale speciale. Informațiile valoroase primite în cadrul orelor de curs sau al serviciilor divine au fost apreciate de participanți și au contat pentru formarea lor spirituală și profesională.

“Ne bucurăm că Universitatea Adventus are privilegiul să organizeze pentru al treilea an consecutiv acest eveniment, pentru că orice universitate are și rolul de a oferi servicii către comunitate, inclusiv servicii educaționale, iar prin cursurile pe care le-am oferit în cadrul acestei întâlniri și prin tot programul pregătit încercăm să avem și noi o contribuție la tot ceea ce trebuie să însemne dezvoltarea societății, dar mai ales împlinirea misiunii bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Este un rol pe care ni-l asumăm și care ne onorează. După reacțiile pe care le-am primit de la participanți, putem spune că oamenii sunt încântați și pleacă de aici îmbogățiți informațional, dar și emoțional și spiritual.” conf. univ. dr. Roxana Paraschiv, Rectorul Universității Adventus. “Prezența mea și la această ediție a Convenției este o dovadă că acest eveniment nu poate decât să aducă un câștig pentru toți cei ce participă. Sunt încântat de faptul că ne putem strânge pe această platformă în așa fel încât să putem învăța unul de la celălalt ce poate fi făcut cel mai bine în domeniul asistenței sociale și misiunii având o viziune a Bisericii Adventiste. Motto-ul din acest an, Bunătate și responsabilitate!, cred că surprinde în primul rând foarte bine misiunea pe care Domnul Hristos a făcut-o, și care pentru noi reprezintă un exemplu, iar pe de altă parte ne arată ce trebuie să fim în interior și în exterior.” Robert Georgescu, director executiv ADRA România

“Impresiile mele sunt bune, iar tematica întâlnirii este mai aplicată. Dacă în ocazia trecută când am participat subiectele erau mai generale, acum informațiile prezentate au în vedere sprijinirea noastră din punct de vedere profesional și chiar ne ajută. Programul a fost foarte bine conceput pentru că avem timp de rugăciune, de părtășie și pentru discuții. Sunt și prezentări cu multe idei care ne ajută să ne formăm și mai ales să ne îmbogățim și să mergem pe teren să le povestim celor care n-au putut să fie aici și să lucrăm cu mai mult entuziasm.” Doinița Huțanu, Caravana Speranței – Galați

“Acest eveniment a fost relevant pentru mine. În primul rând pentru că m-a pus față în față cu
oameni care profesează în domeniul asistenței sociale, în al doilea rând pentru cursurile de instruire oferite de CFEAS și în al treilea rând pentru discuțiile pe care le-am avut cu unele dintre persoanele care au participat la această întâlnire, discuții în care am primit multe informații care mă vor ajuta în pregătirea mea pentru profesia de asistent social și slujirea creștină.”
Emanuela Săvescu, studentă anul III la programul de studii de licență Asistență socială, Universitatea Adventus

Următoarea Convenție națională  adventistă de asistență și misiune socialăva a fi organizată anul viitor la o dată care va fi comunicată ulterior. Până atunci, toți cei care doresc să participe sunt rugați să se înscrie în grupul de Facebook Asistență și misiune socială adventistă sau să trimită datele de contact la adresa de email emanuel.salagean@uadventus.roși la numerele de telefon +40 213 69 53 50 / +40 744 68 51 23.

 

Emanuel Sălăgean/Universitatea Adventus

Convenția națională adventistă de asistență și misiune socială

Despre autor
-