Colegii noștri, Adrian Ballai și Andrei Serebrian, în colaborare cu George Sbîrnea, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – Conferința Oltenia, Daniel Andrei, coordonator proiecte ADRA în Conferința Oltenia și pastorii locali, Adrian Țucmeanu și Silvestru Ciornei s-au deplasat astăzi la Băile Olănești, Râmnicu-Vâlcea și Ocnele Mari pentru a bucura 450 de refugiați ucraineni, adulți și copii, cu kituri de igienă și produse alimentare. Cu această ocazie, colegii s-au revăzut cu beneficiarii altor proiecte ADRA, cu toții bucurându-se de clipa revederii. Valoarea ajutorului pentru refugiații ucraineni a fost de peste 18.000 EUR.
Toată această acțiune a fost posibilă cu sprijinul unei echipe pline de entuziasm de voluntari cărora le mulțumim pentru tot ajutorul oferit. Fiecare acțiune de acest fel ne aduce aproape de oameni și de dorința noastră de a îndeplini nevoile lor, în măsura resurselor pe care le avem.
„Anul 2024 este foarte diferit de ceea ce a însemnat 2022 și 2023 pentru ucrainenii din țara noastră în sensul diminuării sprijinului oferit de donatori. Totuși, prin acțiunea de astăzi, ADRA și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Oltenia își arată sprijinul practic pentru cei plecați de acasă fără voie”, a declarat Adrian Ballai, Manager Proiect ADRA România.
„Suntem recunoscători lui Dumnezeu și mulțumim mult ADRA și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea pentru ajutorul oferit în vederea realizării proiectului social în orașele Băile Olănești, Râmnicu Vâlcea și Ocnele Mari. Astăzi, am făcut fericiți 450 de refugiați ucraineni care au căutat adăpost și ajutor în județul Vâlcea. Nu putem trece cu vederea și să nu apreciem sprijinul oferit de către voluntari, în condițiile în care vremea nefavorabilă ne-a fost împotrivă. Dorim ca Dumnezeu să vă ofere belșug de binecuvântări pentru a susține în continuare inițiative asemănătoare!”, a declarat George Sbîrnea, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – Conferința Oltenia.
Obiectivul proiectului „Speranță pentru Ucraina”, coordonat de către ADRA România, este să vină în ajutorul persoanelor afectate de război, în vederea îndeplinirii nevoilor imediate atât prin furnizarea de informații, hrană, îmbrăcăminte, cât și prin adăpost și asistență socială și psihologică.
Misiunea credincioșilor adventiști este aceea de a-i ajuta pe oameni să găsească libertate și vindecare în Isus Hristos, prin cunoașterea Scripturii. Din punct de vedere practic, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea promovează un stil de viață sănătos și desfășoară o bogată activitate socială, culturală și filantropică. În România funcţionează mai multe instituții adventiste de învățământ: o universitate, licee, școli și grădinițe. Postul de televiziune Speranţa TV şi Radio Vocea Speranței aparțin de asemenea Bisericii. La nivel global, adventiștii patronează al doilea cel mai mare sistem educațional privat și cea mai mare rețea de instituții medicale și educaționale din mediul protestant. Întrucât adventiștii au fost pionieri globali în afirmarea libertăților de conștiință și religie și de asemenea lideri în comunicare, oferim mai jos declarațiile oficiale ale Bisericii cu privire la pace: https://adventist.ro/pace/
https://adventist.ro/pace-in-lume/https://adventist.ro/apel-la-pace-al-bisericii-adventiste-de-ziua-a-saptea/
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România