SPUNE MAI DEPARTE și alătură-te luptei împotriva violenței în familie!
ADRA România lansează campania online „Spune mai departe!”, campanie de informare și conștientizare asupra fenomenului violentei în familie.
Începând cu 26 noiembrie 2020, ADRA România desfășoară acțiuni de informare și conștientizare a publicului, prin sesiunile online ale videoconferințelor cu privire la fenomenul violentei în familie și cum se poate interveni în astfel de cazuri.
Partenerii principali ai ADRA România în această campanie sunt: Asociația ANAIS, Asociația Solwodi și Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.
„Anul acesta este unul total atipic, atât pentru noi ca și specialiști, cât și pentru modalitățile de implementare ale proiectelor. Însă ne-am adaptat și am trecut în mediul online, dorindu-ne să transmitem cât mai departe din practica ADRA România și a partenerilor noștri. Invităm alături de noi pe toți cei care doresc să interacționeze cu specialiști din domeniul violentei în familie. Cu toții, vom contribui ca informația să ajungă unde este nevoie” a declarat Alina Bordas-Mohorea, Coordonatorul campaniei online „Spune mai departe!” / Psiholog în Specialitatea Psihoterapie ADRA România.
Această campanie face parte din strategia generală a Asociației ADRA România de implicare în domeniul violenței în familie și de extindere a serviciilor specializate oferite acestei categorii de beneficiari. Asociația furnizează servicii sociale pentru victime din anul 2009 în București, prin Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA.
Ziua de 25 noiembrie a stabilită de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite ca fiind ”Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor” (Rezoluția Adunării Generale ONU 54/134).
”Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor” este marcată în toată lumea prin manifestații și acte de condamnare a diverselor forme de violență îndreptate asupra femeilor.
Exista mai multe forme de dependență:
- dependența de substanțe (mâncare, droguri, alcool, medicamente) – comportamentul de dependență; se manifestă pentru a umple golul și a îndepărta durerea interioară
- dependența de activități (pariuri, jocuri de noroc, TV, computer);
- dependența de bani (definirea valorii personale și adecvarea se face in funcție de accesul la resurse financiare);
- dependenta emoțională (de dragostea cuiva, de aprobare, atenție pentru a se simți valoros, adecvat, în siguranță);
- dependenta de sex (cu scopul de a umple golul interior și de a se simți adecvat și valoros).
- donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
- donații financiare în contul ADRA sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA” sau
- donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.