Un fenomen des întâlnit în România, plecarea părinților în străinătate pentru satisfacerea nevoilor familiei rămasă acasă, a separat pentru totdeauna și familia Giuliei.
La numai doi anișori, Giulia Vanessa Bango, din comuna Brâncovenești, județul Mureș, a rămas fără dragostea și atenția mamei sale, care a părăsit-o. Condițiile grele de trai au determinat-o pe aceasta să-și dorească o schimbare, ce s-a produs prin plecarea ei într-o țară prosperă a Europei din care nu s-a mai întors la Giulia. În urma pronunțării divorțului, fetița a rămas în grija tatălui și a bunicilor paterni. Ulterior, a plecat și tatăl Giuliei, fetița rămânând doar cu bunicii. Aici, în casa bunicilor, a crescut frumos, dezvoltându-se armonios, însă fără părinți.
Astăzi, Giulia are 10 ani, este o elevă silitoare și foarte talentată, carnetul ei de note demonstrând această realitate: fiecare pagină cântă la unison calificativul FOARTE BINE. Pentru rezultatele sale deosebite la învățătură, pentru voința ei puternică și pentru interesul pentru propria dezvoltare, conducerea școlii a recomandat-o fără rezerve. Autoritățile locale o recomandă din toată inima pentru educația de care dă dovadă, iar consătenii o apreciază pentru bunul simț manifestat în ocaziile în care se întâlnesc cu ea.
Astfel, începând din acest an școlar, Giulia este beneficiară în cadrul proiectului ADRA „Vreau la școală!”. Situația precară de acasă, locuința veche cu pereții îngrijorător de crăpați, nu au împiedicat familia Bango în a investi în dezvoltarea fetei, au cumpărat cele necesare chiar cu prețul neachitării altor urgențe. Fiind încurajată în acest mod, Giulia nu a încetat să viseze. Visează prin desen, pictură, cântec și o face frumos. Vorbește fluent trei limbi: română, maghiară și engleză și dorește să învețe franceza. Și mai visează să învețe a cânta la pian sau orgă.
În perioada aceasta, familia Bango are nevoie pentru a fi ajutată să achiziționeze lemne pentru încălzirea din timpul iernii, pentru a amenaja o baie, pentru a consolida pereții fisurați ai casei și pentru igienizarea locuinței. Pentru aceste urgențe, ar fi nevoie de suma de 16.800 lei. Prin implicarea noastră, Giulia Vanessa poate converti visurile în realitate!
ADRA România promovează un viitor mai bun!
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Sprijin pentru fiecare” și să se implice susținând familia Bango, o pot face prin:
- voluntariat (vă puteți adresa coordonatorului de proiecte ADRA la nivel regional);
- prin donații materiale (în special materiale de construcție, lemne de foc etc), dar și prin
- donații financiare în contul ADRA (cu precizarea ”Familia Bango”) sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza pentru proiectul „Sprijin pentru fiecare” prin specificarea ”Familia Bango” la destinația banilor sau
- donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.
Proiectul „Sprijin pentru fiecare” este modalitatea prin care ADRA România susține copii, tineri și vârstnici vulnerabili, în mod special cazuri medicale grave care nu dispun de resurse financiare suficiente pentru tratament, sunt selectați în parteneriat cu Unitățile Administrativ Teritoriale, cu Unitățile de Învățământ și cu alte Instituții publice sau private și corespund direcțiilor de implementare ale proiectelor ADRA România. Finanțatorii sunt persoane fizice și juridice din țară și din afara țării, care, împreună cu voluntarii ADRA România, reușesc să răspundă concret strigătului de ajutor acolo unde este nevoie, decontarea serviciilor medicale variind în funcție de nevoi și de donații de la câteva sute de euro la zeci de mii de euro.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România