38
Views

Valentin-HorgaVEZI VIDEO: AICI

SURSA: www.maranatharomania.ro

In anul 2012 o mama vaduva cu 4 fetite se muta din jud. Bacau in com. Sepreus, jud. Arad pentru a gasi mai usor un loc de munca. Din pacate insa, datorita unei boli a lucrat foarte putin. In luna august 2013 s-a intors in jud. Bacau sa isi vada fratele, boala s-a agravat in aceasta perioada, in final decedand la inceputul lunii august in spitalul din Iasi. In acest context, Alina (8 ani), Giorgiana (10 ani), Andreea (13 ani) si Elena (14 ani), au ramas orfane de ambii parinti. Era iminent ca cele patru surori sa fie luate de protectia copilului si despartite pe la diferite orfelinate in functie de varsta lor. Din fericire lucrul acesta nu s-a intamplat pentru ca un tanar din localitate, ramas si el orfan de tata de la doi ani, s-a hotarat sa se ingrijeasca de ele impreuna cu mama lui. Valentin Horga are 27 de ani si stie ce inseamna sa fii orfan, sa cresti fara tata, sa simti nevoia si dragostea de parinti. Valentin Horga a fost cel care a dat memei celor 4 fetite casa bunicilor in chirie. In tot acest timp Valentin a avut ocazia sa cunoasca aceasta familie. Cand mama fetitelor s-a prapadit, el a fost cel care s-a deplasat cu fetitele de la Arad la Bacau la inmormantarea mamei mamei lor.

Intors in Sepreus cu fetitele de la inmormantare s-a hotarat sa nu le lase pe cele 4 surori sa fie despartite pe la diferite orfelinate ci sa aiba el grija de ele impreuna cu mama lui.
Valentin le-a oferit celor 4 fetite locuinta bunicilor lui, in care ele sa creasca impreuna, urmand ca el si mama lui sa se ingrijeasca de nevoile lor.
Insa locuinta a bunicilor nu a mai fost locuita de peste 25 de ani, camerele nu erau betonate pe jos, nu exista sursa de caldura, camerele nu erau zugravite, nu exista baie, etc. Cu toata bunavointa lui Valentin, singur nu avea posibilitati sa amenajeze locuinta pentru fete din surse financiare proprii, el neavand un loc de munca.
In acest context, asociatia umanitara Misiunea Speranta pentru Romania a preluat acest caz umanitar.

Asociatia noastra a mediatizat acest caz umanitar si romani din tara si din strainatate au sarit in ajutorul acestor fetite orfane.

Initial, era planul sa amenajam doua camere, o baie si sa cumparam lemnele de foc.

Insa, oamenii au fost mult mai darnici incat am realizat mult mai mult decat ne-am planuit:

– au fost amenajate 3 camere;
– a fost amenajata bucataria;
– a fost amenajata o baie;
– au fost ridicate 2 teracote;
– au fost facute doua hornuri;
– a fost reparat acoperisul casei;
– a fost forata o fantana si introdusa apa curenta in baie si bucatarie;
– au fost cumparate doua remorci de lemne si inca doua au fost primite donatie;
– a fost construita o colna pentru depozitarea lemnelor;
– au fost montate doua geamuri termopan;
– a fost primit un frigider si o masina de spalat.

Exact inainte de Sarbatori toate amenajarile la noua locuinta a celor 4 fetite orfane au fost finalizate. Sarbatorilor de Iarna le-au gasit pe cele 4 surori avand o locuinta frumos amenajata, caldura si multe cadouri primite de la diferite persoane care au dorit sa le ajute.

Tuturor sponsorilor si donatorilor nostri le multumim pentru ajutor.

Acest caz umanitar a fost mediatizat si de TVR 1, TVR Timisoara si TVR 3, fiind prezentat si la emisiunea ,,Odata in viata” de la TVR 1.

In mod special ii multumim lui Valentin Horga si mamei lui pentru acest gest pe care putini dintre noi probabil l-am fi facut, de a lua in grija cele 4 fetite, oferindu-le educatie si ingrijindu-se sa creasca in cadrul unei familii care sa le indeplineasca nevoile fizice si emotionale. Gestul lui si el ca persoana merita apreciat de noi toti.

Asociatia umanitara Misiunea Speranta pentru Romania va ramane alaturi de cele 4 surori, indeplinindu-le nevoile mari si urgente, in mod special cu alimente, rechizite scolare, etc. Cele 4 fetite, vor fi incluse permanent in proiectele noastre curente de ajutor umanitar.

Pentru cei care doriti sa le sustineti in continuare pe aceste fetite orfane pentru nevoile lor curente, o puteti face contactandu-ne la adresa de email: infosperanta@gmail.com sau telefon: 0749 402 098 sau 0766 365 833 Va rugam sa ne specificati destinatia donatiei dvs, pentru a o putea directiona in functie de dorinta dvs. Specificati prin email, telefon sau la banca: PENTRU FETITELE ORFANE

Pentru donatii va rugam sa folositi modalitatile prezentate mai jos:

1. Online cu cardul, aici: http://www.maranatharomania.ro/doneaza/

2. Prin PayPal, aici: http://www.maranatharomania.ro/doneaza/

3. In conturile bancare de mai jos, deschise pe numele asociatiei Maranatha Romania, la Raiffeisen Bank:

-IN LEI direct, în contul bancar al organizatiei noastre RO 02 RZBR 00000 6001 2042422 deschis la Raiffeisen Bank

IN EURO direct in contul bancar al organizatiei noastre RO 52 RZBR 00000 6001 2246968, la Raiffeisen Bank,CODE  SWIFT: RZBRROBU

Cu respect

Echipa Maranatha Romania

www.maranatharomania.ro

VEZI VIDEO – 4 fetite orfane de ambii parinti au primit o locuinta noua si lemne de foc

About The Author
-