Views

Tabara vis de copil 8

În perioada 22 – 28 August 2016, 25 de copii beneficiari în cadrul proiectului ”Vreau la școală!” au avut ocazia să participe în tabăra ”Vis de copil” organizată de Agenția Adventistă de Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România în parteneriat cu Departamentul Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, din zona Moldova și Bucovina la Vatra Dornei, județul Suceava. Cei 25 de copii care s-au bucurat de această tabără sunt copii premianți, care provin din familii numeroase și, pentru unii dintre ei, aceasta a fost prima ocazie în care au avut șansa să se recreeze și să participe la activități într-o tabără.

Tabara Vis de copil 2Toate fondurile necesare pentru organizarea acestei tabere au fost strânse cu ocazia concertului caritabil “Vis de copil” organizat de către ADRA România la Casa de Cultură din Municipiul Suceava pe data de 12 Iunie 2016. Cu ocazia concertului, copiii din corurile CANTASSIMO din Bacau și CELEST HARMONY din Matca – dirijor prof. Simida Gherghe, membrii corului Amadeus din județul Suceava – dirijor: prof Beniamin Gavril și membrii Corului Bărbătesc Moisei – dirijor prof. Cristi Coman și-au dat mâna pentru a veni în sprijinul copiilor săraci, care au avut rezultate școlare foarte bune în anul școlar 2015 – 2016. Muzica interpretată atât de frumos precum și poveștile de viață ale copiilor beneficiari prezenți pe scenă au sensibilizat inimile celor prezenți, care au dăruit cu generozitate din resursele lor pentru acest proiect, considerând că prin gestul lor pot șterge o lacrimă de pe obrazul unui copil orfan, pot construi un viitor mai bun pentru copiii săraci și pot oferi speranță celor ce nu mai au puterea de a zâmbi.

Tabara Vis de copil activitati 1Activitățiile desfășurate în tabară au fost variate și au fost alese în funcție de vârsta participanților: lucru manual, atelier de fotografie antică, origami și activități de cunoaștere a naturii. Copii au fost organizați în 5 grupe și au fost organizate concursuri în care echipa câștigătoare acumula un anumit număr de puncte. La finalul taberei, punctele au fost alocate fiecărui membru al echipei, iar aceștia au putut achiziționa diverse obiecte realizate în timpul taberei ca amintire. Participanții au avut parte și de un foc de tabără în spiritul exploratorilor, jocuri și activități specifice vârstei.

Tabara  Vis de copil 4„Timp de aproape o săptămână, 25 de copii asistați de ADRA România în proiectul „Vreau la școală!” au beneficiat de tabăraVis de copil”. Scopul taberei a fost ca beneficiarii să-și contureze visul lor de viață și să conștientizeze potențialul lor. Au fost prezentate seminarii motivaționale, lecții biblice, ateliere de îndemânare și a fost explorată natura frumoasă din zona Vatra Dornei. Cu promisiunea de a excela, ne-am despărțit cu gândul la tabăra de la anul viitor și la visul devenirii noastre” a declarat Domnul Ruben Atomei, voluntar ADRA Romania și Asistent Director Departamentul Tineret Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din zona Moldova și Bucovina.

Tabara Vis de copil 5„Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru această oportunitate, ca și în acest an, să aducem bucurie în viața a 25 de copii defavorizați, beneficiari ai proiectului ADRA ”Vreau la școală!”. Sunt fericită pentru vremea foarte bună care am avut-o, pentru toți colaboratorii care ne-au sprijinit în acest proiect și mă rog ca Dumnezeu să răsplătească tuturor petnru investiția făcută în acești copii. Îmi doresc ca participanții la tabară să rămână cu amintiri frumoase de la Vatra Dornei și să-i ajute să înțeleagă că își pot realiza visul prin muncă și perseverență” a declarat Doamna Gabriela Istrate, Asistent social și Coordonator proiecte ADRA în zona Moldova și Bucovina.

Tabara Vis de Copil 6Prezentă în tabără, Emilia Stavarache, beneficiară în cadrul proiectului ADRA ”Vreau la școală!”, elevă în clasa a III a, din localitatea Parava, județul Bacău, a declarat: „Pentru mine zilele petrecute la Vatra Dornei au fost de neuitat. În tabăra mi-au plăcut foarte mult jocurile, activitățile și concursurile pe echipe, cântecelele și mâncarea. În aceste zile mi-am făcut mulți prieteni noi. Nu voi uita niciodata plimbarea cu telescaunul și zborul cu tiroliana. Abia aștept ca anul viitor să iau premiul I ca să pot participa la tabară.”

Tabara Vis de copil 7Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” dorește să susțină copiii care au rezultate bune la învățătură, în ciuda faptului că sunt permanent amenințați de abandon școlar. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”VREAU LA ȘCOALĂ!”, pentru anul școlar 2016 – 2017, și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • donații materiale (în special rechizite, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte),
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la școală!”.

Tabara Vis de copil 3

ADRA România

Tabăra ADRA ”Vis de copil” – Vatra Dornei 2016

About The Author
-