60
Views

Știri medicale importante:

S-a descoperit secretul succesului la şcoală pentru copiii de pretutindeni. Studii ample, desfăşurate pe o perioadă de cincizeci de ani, au concluzionat: responsabile de reuşita celor mici sunt mamele. 

Bebeluşii cu alergii la mâncare ale căror mame au consumat arahide în timpul sarcinii au un risc crescut de a dezvolta alergie la arahide, care le-ar putea pune viaţa în pericol.

Cercetătorii de la Universitatea „New South Wales“ din Sydney, Australia au descoperit că tăticii cu o dietă bogată în grăsimi au copii cu risc crescut de a face diabet de tip I

Zona creierului responsabilă cu reglarea impulsurilor are o dimensiune mai mică la tinerii obezi decât la cei cu o greutate normală, potrivit unui nou studiu american pe tema obezităţii.

Românii cheltuie anual în jur de 2 miliarde de euro pe produse de tip fast-food, potrivit estimărilor pieţei, din care numai şaormele ocupă 10% din totalul vânzărilor.

Aproape jumătate dintre români nu fac niciodată sport, faţă de 39% dintre cetăţenii europeni şi doar opt din o sută de conaţionali practică exerciţii fizice în mod regulat.

Se preconizează că până în anul 2025, la nivel mondial, se vor înregistra aproximativ 380 de milioane de cazuri noi de diabet zaharat. Boala însă poate fi prevenită printr-un stil de viaţă activ şi prin adoptarea unei diete echilibrate.

Nota: http://www.stiri-info.ro/sanatate/preia stiri medicale din marile cotidiane, in mod partial, in conformitate cu normele Clubului Roman de Presa. Stirea poate fi lecturata integral, prin accesarea link-ului catre sursa. http://www.stiri-info.ro/sanatate/ nu este responsabil de continutul stirilor preluate si nici de modul de raportare al cititorilor la informatiile citate.

stiri-info.ro – Jurnal medical, 29.10.2010 – 04.11.2010

About The Author
-