326
Views

SA NU POFTESTI NEVASTA APROAPELUI TAU CA AMANTA

Motto:”Decat o viata intreaga cioara, mai bine o vara vultur”- arh. Gheorghe Petrescu.

Autori: arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, CUA University, Washington, DC, USA.

Sponsor: Aurelian Dobrovolschi.

“Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta apropapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tau”. Aceasta porunca a zecea, ce incheie Decalogul celor 10 Porunci scrise cu degetul Lui Dumnezeu pe cele doua table de piatra, pe muntele Sinai. Aceasta porunca are menirea sa scoata in evidenta pofta din Eden, pe care Satan a fixat-o ca tinta pentru Eva si Adam. Din pacate, diavolul a avut castig de cauza si dintr-o data pacatul a facut ravagii cu prima pereche de oameni, dar, Dumnezeu a creat Planul de Mantuire spre salvarea neamului omenesc din pacat si moarte. Pentru aceasta, Fiul lui Dumnezeu a murit pentru noi, si prin invierea Lui, santem fii ai Dumnezeirii daca, ascultam de Legile si Poruncile Sale. Jertfa de pe Golgata, a dat lovitura de moarte lui Satan cel infrant.

Vulgaritatea interpretarii poruncii a zecea in diferite moduri de perceptie care mai absurde si fara sens, lasa urme adanci in sufletul a milioane de oameni care nu inteleg mecanismul mantuirii. Sa fie clar, Satan se condamna singur impreuna cu oastea lui de odinioara sub marea presiune a Adevarului si Sperantei in Isus Cel rastignit pe Golgota. Acolo Satan a pierdut pentru totdeauna lupta cu Tatal, Creatorul Universului. Hristos a inviat, si pregateste vesnicia alesilor Sai. Porunca spune clar sa nu poftesti nimic ce nu-ti apartine, numai ca, din pacate si in lumea noastra adventa au inceput sa apara malformatii in gandirea noastra moderna de a lua din ea ce ne convine iar ce nu, cautam sa interpretam haotic spre nenorocirea noastra. Nu avem dreptul sa spunem oamenilor decat, Adevarul Evangheliei in Isus Hristos.

Pofta veacului acestuia, a distrus orice intentie in a crede in Dumnezeu si in lupta impotriva a tot ce este rau si periculos mai ales, pentru tanara generatie. Ispita poftelor de tot felul, fac ravagii in generatia aceasta care nu mai citeste Biblia si Spiritul Profetic. Individualizarea tanarului/ei de familia lui/ei, a adus depententa lui de alte comenzi ce nu au nimic comun cu Evanghelia lui Hristos. Biserica Adventa sta aproape linistita si neputincioasa la marele seism spiritual a generatiei actuale. Daca nu citesti Biblia, nu studiezi Spiritul Profetic, nu alimentezi cresterea ta spirituala ca tanar/a a veacului acestuia, nu ai nici o sansa sa cresti fizic si spiritual dupa principiile sanatoase ale luminii date noua, ultimei generatii de asteptatori ai venirii Sale. Ca tinar/a al acestui timp electronic al tau si al meu, dotat cu tot ce vrei, nu cauti Adevarul si Lumina calauzitoare in viata ta fizica si spirituala, nu poti sa treci prin proba de foc a trecerii din trupul acesta muritor in alt trup ale nemuririi. Alege viata vesnica in veci Amin!

Sa nu poftesti nevasta aproapelui tau ca amanta

| Articole / Stiri |
Despre autor
-