30
Views
orbire_temporaraMulţi oameni cred că o relaţie se aseamănă un ou Kinder: le place ciocolata şi se aşteaptă să găsească o jucărie drăguţă înăuntru. De cele mai multe ori însă ciocolata se termină prea repede şi surpriza nu e din colecţia care le plăcea lor.

Adevărul este însă că (ciocolata nu e bună pentru sănătate şi că) o relaţie nu are nimic în comun cu un ou cu surprize. În realitate, dictonul englez „what you see is what you get” funcţionează cu o rată minimă de eşec! Problema apare atunci când ceea ce vezi nu e exact ceea ce se află în faţa ta.

„Dragostea te orbeşte”, spun unii. Nu ştii de ce şi nici cum s-a întâmplat. Tot ce ştii e că vrei să fii cu acea persoană specială, iar când nu e prin preajmă, nu faci altceva decât să te gândeşti la ea. Nu mai ai nevoie să dormi, nu îţi mai e foame şi ai putea visa cu ochii deschişi 24 de ore din 24… Simptomul clasic al „orbirii temporare”: îndrăgosteala. Cineva spunea că este bine că starea aceasta de îndrăgosteală nu durează la nesfârşit; altfel ce s-ar alege de lume? Totuşi mulţi asociază sfârşitul euforiei îndrăgostelii cu sfârşitul iubirii. Poate că o analiză mai atentă a cauzelor care produc euforia ar schimba definiţia despre iubire a acestor oameni.

Orbire temporară

Despre autor
-