37
Views

Știri și articole medicale importante:

Persoanele de gen feminin, din clasa medie, au un risc mai ridicat de cancer de piele, comparativ cu cele mai putin avantajate financiar, spun cercetatorii.

Merele inlatura multe „rele” din organism: ajuta nu doar la slabire, prin inlaturarea kilogramelor in plus, ci diminueaza si colesterolul „rau” (LDL), spun cercetatorii.

Obezitatea este asociata cu riscul formarii unor cheaguri de sange, in mod deosebit in venele de la picioare, dar si la plamani, determinand embolia pulmonara. Aceste riscuri au fost corelate, de cercetatori, si cu inaltimea, potrivit unui studiu publicat in Journal of American Heart Association si citat de WebMD.

Fumatul dubleaza riscurile de cancer esofagian si gastric la persoanele fumatoare, iar aceste riscuri se mentin si dupa renuntarea la fumat, timp de 30 de ani, spun cercetatorii.

Fumatul afecteaza grav sanatatea, spun studiile si informeaza chiar si pachetele de tigari. Pentru cei care au deja probleme de sanatate cronice, precum diabetul, riscurile sunt si mai mari, sustin specialistii.

In afara de bulimie si anorexie, nutritionisti au identificat un nou tip de tulburare alimentara, ortorexia, riscanta pentru sanatate si viata celor afectati, informeaza Yahoo Health.

Nota: Materialele indicate pot fi lecturate integral, prin accesarea link-ului catre sursa, care nu este si nu poate fi facuta responsabila pentru continutul materialelor sale si nici pentru modul de raportare al cititorilor la informatiile prezentate.

info.Medicamentum.ro – Jurnal medical, 29.04.2011 – 05.05.2011

About The Author
-