28
Views

Știri și articole medicale importante:

Prea mult timp petrecut la calculator sau televizor, in detrimentul activitatilor fizice, afecteaza inima copiilor, crescand predispozitia catre accidente coronariene, spun oamenii de stiinta. Dar cat de mult este prea mult?

Cercetatorii de la Academia Americana de Pediatrie atentioneaza ca utilizarea retelei de socializare Facebook atrage riscul de depresie la tineri, informeaza The Washington Times.

Greutatea optima ne face nu doar mai frumosi si mai sanatosi, ci si mai inteligenti, sustin oamenii de stiinta.

Daca avem mai multe kilograme in plus, dar si dureri de cap, ar trebui sa ne gandim serios la problemele cu care ne confruntam si sa incercam sa slabim, spun oamenii de stiinta care sustin ca surpusul ponderal poate fi cauza migrenelor.

Munca la birou afecteaza sanatatea, provocand cancer, dar si alte modificari patologice in organism, unele cu urmari fatale, informeaza Daily Mail.

Animalele de companie actioneaza, in mod pozitiv, asupra starii fizice si psihice a posesorului lor sau a fiintei umane care accepta compania acestora, spun studiile.

Capsunele au capacitatea de prevenire a cancerului si a ranilor precanceroase pe esofag, sustin cercetarii de la Universitatea din Ohio, SUA, preluati de News Medical.

Sofranul este o planta exotica si inca scumpa, cunoscuta ca remediu naturist si condiment alimentar. Oamenii de stiinta sustin insa ca virtutile terapeutice ale acestei plante sunt mult mai mari decat cele culinare, si pentru ca viata, ca miza, este mult mai mare decat satisfactia gustului.

Nota: Materialele indicate pot fi lecturate integral, prin accesarea link-ului catre sursa, care nu este si nu poate fi facuta responsabila pentru continutul materialelor sale si nici pentru modul de raportare al cititorilor la informatiile prezentate.

info.Medicamentum.ro – Jurnal medical, 22.04.2011 – 28.04.2011

About The Author
-