29
Views

Știri și articole medicale importante:

Cantitatile mari de bere si inzestrarea genetica sporesc riscul de cancer la stomac, sustin realizatorii unui studiu desfasurat in Spania.

Bebelusii mamelor obeze au risc ridicat de mortalitate intrauterina sau infantila, este concluzia unui studiu britanic.

Dimensiunile creierului la om depind de alaptare, au constatat oamenii de stiinta de la Universitatea Durham. Creierele copiilor alaptati la san sunt mai mari decat cele ale celor care nu au beneficiat de alaptare sau care au fost alaptati pentru o perioada scurta.

O cercetare recenta a dovedit ca persoanele care iau multivitamine au acelasi risc de deces prin cancer sau boli cardiovasculare, ca si cele care nu iau, informeaza nccn.com.

Mersul pe jos, timp de o ora pe zi, pe banda, poate stopa evolutia unor afectiuni hepatice, afirma specialistii de la un centru clinic din Cleveland, citati de Science Daily.

Un raport, dat publicitatii in acest an, arata ca, in timp ce mortalitatea infantila a scazut cu rate intre 80% si 93%, moartea prematura ramane o realitate amenintatoare, cu precizarea ca aceasta este mult mai posibil sa se produca in adolescenta sau la maturitatea timpurie.

Tulburarile de alimentatie, precum bulimia si anorexia, apar si la copii, sustin oamenii de stiinta. Cercetatorii Universitaţii din Londra a Sanataţii Copiilor, citati de Daily Mail, au descoperit 208 cazuri de tulburari de alimentatie, intr-o perioada de 14 luni, cu un refuz de mancare de 82% la fete si 18% la baieti.

Plictiseala ucide, spun cercetatorii de la University College din Londra, care au stabilit, in urma unui studiu, ca plictiseala provoaca boli cardiovasculare si accidente vasculare cerebrale, informeaza Associated Press, preluata de Gandul.

Bolile autoimune sunt tot mai numeroase, cu o aparitie inca invaluita in mister si greu de abordat. Statisticile ultimilor ani le plaseaza in topul celor mai des intalnite boli, pe plan mondial.

Cauzele. Bolile autoimune sunt, partial, generate de factori genetici si, partial de factorii de mediu, dar originea lor si modul de declansare raman inca invaluite in mister.

Nota: Materialele indicate pot fi lecturate integral, prin accesarea link-ului catre sursa, care nu este si nu poate fi facuta responsabila pentru continutul materialelor sale si nici pentru modul de raportare al cititorilor la informatiile prezentate.

info.Medicamentum.ro – Jurnal medical, 15.04.2011 – 21.04.2011

About The Author
-