547
Views

 

CRONICA IDEILOR 7

SPIONII LUI IOSUA SALVATI DE CURVA, RAHAV

Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur” – arh. Gheorghe Petrescu

Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, CUA University, Washington, DC, SUA.

Sponsor: Adrian Dobrovolschi

Rahav, o femeie prostituata din Ierihon, a facut un asa bine poporului Israel ca, fapta ei este mentinuta pe paginile Bibliei. O prostituata, ce isi castiga painea cea de toate zilele din relatiile sexuale zilnice ce le savarsea cu concubinii ei, pe bani, atentie. Vedeti, prostitutia, pornografia vizuala, homosexualitatea, si multe alte nebunii de acest gen, imaginate de satan, inca din Eden, au distrus fiinta umana in asa hal ca, astazi nu mai stii de ce omul si femeia, traiesc dupa alte mecanisme sexuale, ale vremii moderne de astazi, dupa imaginatia bolnava si dementiala, a sarpelui din Eden..

Generalul Iosua, care era inca tanar si fara prea multa experienta. „Dupa moartea lui Moise, robul Domnului, Domnul a zis lui Iosua, fiul lui Nun, slujitorul lui Moise: acum, scoala-te, treci Iordanul acesta, si intrati in tara pe care o dau copiilor lui Israel. Orice loc pe care-l va calca talpa piciorului vostru, vi-l dau, cum am spus lui Moise.”Generalul Iosua, de data aceasta a primit ordin de la Dumnezeu in Iosua 1, 6-9, nu de la Moise, iar poporul in Iosua 1,16-18, l-a ascultat pe Iosua in tot ce a planuit sa faca, indeplinind voia Celui din Ceruri.

            Generalul Iosua nu sta pe ganduri si trimete printr-un sistem de spionaj al timpului, doi spioni pregatiti anume, pentru a cerceta tinutul Ierihonului. Nu era o treaba simpla, ci una complicata. Sistemul de securitate al acestui loc, era bine informat de tot ce se intampla, pana acolo ca, au depistat, teoretic, doi spioni din Israel. Imparatul din Ierihon a aflat unde sant localizati, cei doi intrusi din Israel, si a dat alarma de gradul zero, si a zis lui Rahav: „Scoate afara pe barbatii aceea, cari au venit la tine, si cari au intrat in casa ta, caci sant spioni?”E simpla treaba sau e complicata?

            Rahav, nu i-a tradat, ba, i-a ajutat sa le scape viata, celor doi spioni, veniti special sa cerceteze, tinutul Ierihonului.deoarece, stia ca Dumnezeul lui Israel, va nimici, Ierihonul. O femeie batuta, violata de toata lumea, o prostiuata care avea grija de mama, tata, si de intreaga familie a ei. Necajita de viata ei murdara si fara de speranta, o ultima lepadatura a Ierihonului, aceasta a fost adevarata Rahav. Daca ai fi fost in locul ei, ai fi ajutat pe cei doi spioni? Ai fi avut curajul sa lupti pentru tradare si vanzare?

Ai fi riscat viata ta si a familiei tale, intr-o conjunctura de razboi total, pe viata si pe moarte, in a apara spionajul generalului Iosua? Este greu de crezut. Si totusi, Rahav, aceasta femeie fara scrupule, unsa cu toate alifiile vietii, a driblat prin intelepciunea pe care i-a data Dumnezeul lui Israel, sistemul de spionaj al marelui Ierihon. A protejat pe cei doi spioni din Israel, le-a dat informatii notabile despre sistemul orasului, punctele slabe si tari ale marii metropole a Orientului Antic. I-a indrumat pe unde sa o apuce acesti doi intrusi, pentru a nu fi prinsi si decapitati de imparatul Ierihonului.

Datorita lui Dumnezeu prin aceasta femeie, pe numele ei adevarat, Rahav, a scapat pe cele doua iscoade, deoarece, ea era constienta ca Marele Eu Sant al evreilor este puternic, si aceasta credinta a ei, Dumnezeu i-a scapat viata ei si a familiei ei. In Iosua 6, 17, generalul Iosua a dat ordin de salvare lui Rahav si familiei ei, si a devenit o fiica in Israel, o stramoasa a lui Isus, Mantuitorul. Fapta acestei femei, este pomenita in Vechiul si Noul Testament, ca marturie a iubirii lui Dumnezeu fata de oricine se leapada de pacat si-l marturiseste pe Isus. A trait impreuna cu familia ei in sanul poporului Israel, imbratisind, cultura religioasa a evreilor, mancarea lor, costumatia lor si crezul lor intr-un Dumnezeu Viu si Adevarat. Dupa o viata in mizerie, acum, o noua viata in Isus Hristos.

Astazi, in universul civilizatiilor, poate o crestina ce a crescut la masuta de nisip, a invatat din istoria lui Israel, Decalogul, cu cele 10 porunci, a cantat in corul de copii al comunitatii, a cantat chiar la un instrument, si alte lucruri, poate o asememenea fiinta educata in spiritul advent sa devina o prostituata notorie, ce nici cand nu s-a mai vazut asa ceva, la oamenii din lume? Se poate. Traim flagelul plecarii tineretului advent din Biserica lui Dumnezeu. Fata sau baiatul, nu mai vrea sa auda de Isus, are alt anturaj, fumeaza, bea bauturi alcoolice, a luat contact cu lumea stupefiantelor, viziteaza frecvent cluburile de noapte, in concluzie, s-a lepadat de Dumnezeu. Intrebare, DE CE ?

Astazi, in nebunia moderna a civilizatiei computerizate, poate o depravata de prostituata din zilele noastre, sa-l aleaga pe Isus? Eu cred ca da, pentruca Isus a zis ca curvele si pacatosii cari se pocaiesc, merg inaintea noastra spre vesnicii. Iar, ca un nou bumerang adus nedesavarsirilor noastre de azi, fara Isus si fara pazirea legilor din Decalogul de ieri, de azi si de maine, nu avem nici o sansa sa mostenim vesnicia. Omul modern prin Isus se poate schimba prin vorbirea noastra, prin comportamentul nostru, prin atitudinea si clarviziunea cunostintelor evangheliei ce trebuiesc transmise prin viata noastra practica in Isus. Moda in Biserica Adventa si in afara ei, discutiile ce le putem avea pe tablete electronice cu subiecte de morala si comportament fata de oameni si fata de Dumnezeu. Sa transmitem, iubirea, fata de Dumnezeu si aproapele, AMIN!

CRONICA IDEILOR – SPIONII LUI IOSUA SALVATI DE CURVA RAHAV

Despre autor
-