Views

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA 52 – SMERIREA LUI AHAB
Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur” – arh. Gheorghe Petrescu Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, World Youth Foundation, Washington, DC. USA – Sponsor: Adrian Dobrovolschi – USA

1 Regi 21, 27-29

Smerirea lui Ahab
27 După ce a auzit cuvintele lui Ilie, Ahab şi-a rupt hainele, şi-a pus* un sac pe trup şi a postit: se culca cu sacul acesta şi mergea încet.
* Gen 37:34;
28 Şi cuvântul Domnului a vorbit lui Ilie, Tişbitul, astfel:
29 „Ai văzut cum s-a smerit Ahab înaintea Mea? Pentru că s-a smerit înaintea Mea, nu voi aduce nenorocirea în timpul vieţii lui, ci în timpul vieţii* fiului său voi aduce nenorocirea casei lui!”
* 2 Imp 9:25;

Dupa rostirea sentintei, Ahab s-a smerit in sufletul sau, si- a rupt efectiv hainele de imparat de pe el ca un gest urias de parere de rau caci, s-a vazut clar vinovat in fata Creatorului Universului. Cuvintele lui Ilie Tisbitul l-au pus la podea. Spaima semanata de el insusi intr-o viata intreaga, l-au adus in pragul unui faliment spiritual total, fara speranta, fara Dumnezeu, obosit de cale lunga intr-o viata sortita mortii si pacatului, si lista poate continua. A devenit total nesigur fara Marele Eu Sant, slab si fara semne de iertare din partea lui Dumnezeu deoarece s-a vandut sa faca cel mai mare rau posibil poporului Israel. Ahab este hotul care ucide cu sange rece cu mana altuia ca sa-si duca la indeplinire poftele lui mici si neinsemnate. Din uraciune si-a faut o mantie falsa iar din lacomie si-a zidit idoli pentru Baali si Astarteei, cari, pana la urma l-au jefuit de tot ce a fost mai bun in constiinta lui si anume ascultarea fata de Suveranul Universului. Mersul lui incet, si imbracat cu un sac, era umilinta. Adevarul rostit de profet i-a strapuns inima lui de rege decazut si plin de pacatele vremurilor antice. Doborat la pamant, a sorbit postul umilintei cu grea durere, purtand pe el un sac al demolarii fizice si mai ales mentale. Influenta reginei Izabela a facut din regele Ahab in ultimii ani ai vietii lui, un buchet de rusine si violenta, ce nu au fost niciodata egalate de un alt rege al poporului Israel. Inclinatia catre lacomie a fost sustinuta de feniciana Izabela, aleasa lui regina ce a ales-o la batranete. In final, Ahab a fost stapanit cu totul de spiritul egoismului.

Dupa el, toate dorintele lui, trebuiau infaptuite deoarece, era rege nu o persona oarecare din poporul Israel. Cerea dreptul de a stapani averea altuia de parca era a lui, iar aceste dorinti personale datorita pozitiei ce o avea in poporul Israel, era dreptul lui de rege, suveran peste tot si peste toate, intr-un cuvant era stapanit de Lucifer cand spunea, „voi fi ca cel prea Inalt”.
Sa nu uitam ca imparatia sub conducerea lui si mai ales a Izabelei, a decazut mult de tot pe toate planurile: politic, social, economic si religios. Sa nu uitam ca de multe ori Ahab, nu mai studia la rece o decizie eronata a reginei lui ci, pur si simplu o executa intocmai cum dicta, Izabela. Si totusi Domnul nu a mai asteptat de la Ahab asa numita schimbare in bine ci a trimes pe proorocul sau Ilie pentru ai comunica, viitorul lui si al Izabelei. Sigur, regele cand a aflat aceasta mare sentinta impotriva lui si a Izabelei, „si-a rupt hainele, si-a pus un sac pe trup si a postit; se culca cu sacul acesta si mergea incet”. Dumnezeu, pentru acea mare atitudine a lui Ahab, a pasat nenorocirea familiei lui in timpul vietii fiului sau. Dupa trei ani, imparatul Ahab si-a gasit moartea in lupta cu Sirienii.

De asta data Domnul nu l-a mai ajutat ca altadata. Ahazia, urmasul sau, „a facut ce este rau inaintea Domnului si a umblat in calea tatalui sau si in calea mamei sale, si in calea lui Ieroboam”. Astazi in asa zisa lume a civilizatiilor moderne din era in care traim numita pe buna dreptate lumea electronico-computerizata, misterele inchinarii pagane de altadata sant preluate de asociatii ce lucreaza in mediile de natura spiritisto-moderne ce, se dezvolta pe acele principii imaginate de Lucifer. Culmea este ca programele lor de spiritism, atrag publicul, facand minuni in lumea ce nu-L cunoaste pe Dumnezeu. Timpul aduce noutati din viata idolatra a acestor scoli speciale, cu universitati dotate, cu centre de instructie medicale ce folosesc metode spiritiste ale unui medium bazat pe forte ireale, folosind metode moderne de vindecare fara utilizarea ustensilelor specifice marilor blocuri operatoare din sistemele de specialitate din area medicala. Lucifer a avut adeptii lui si in timpul lui Ahab, folosind metodele de vrajitorie din viata omului de ieri, dar sa fie clar la originea lor sta acelasi sarpe din Eden de altadata. A consulta un mediu spiritist indiferent in ce domeniu, este un pacat. Ahab si Izabela au folosit in decursul vietii lor toate metodele pagane de inchinare la idoli din Antichitate. Ba mai mult, aveau la palat slujitori ai lui Baali si Astarteei, care mancau in fiecare zi la masa Izabelei.

Aveau puteri magice fiind educati in acel spirit Satanic si nu putem spune ca Lucifer nu s-a folosit de tineretea lor slujiind lui prin ei altor zei din Orientul Antic. Salba moderna de informatii din toate domeniile ne duce pe un drum decazut in a nu asculta de Legile si Poruncile lui, Isus. Chiar acele vindecari miraculoase, fara interventia medicala actuala, au dus in ratacire si mai ales in lumea pacatului si a mortii, mii de oameni creduli si fara Dumnezeu. Lupta dintre Bine si Rau se duce astazi intr-o lume confuza si fara speranta deoarece, omul modern ca si cel din vechime, cauta ajutor si sfat la alte sisteme idolatre ca pe vremuri, incercand noi metode de cultivare a interpretarii Evangheliei lui Isus. Spiritul lui Ahab si al Izabelei este printre noi si face ravagii in randurile celor ce nu studiaza Biblia si Spiritul Profetic. Apar erezii noi chiar in Biserica Adventa, iar pastori si servitori ai lui Dumnezeu, se lasa trasi in noul sistem diabolic al lui Lucifer. El este infrant pentru totdeauna, iar puterea lui este marginita. Jertfa lui Isus ne apara si sta ca un zid protector in orice secunda a vietii noastre. Spiritul Sfant este prezent peste tot. Dumnezeul Marelui Univers, este Creatorul si lui trebuie sa ne inchinam in vecii vecilor. El vine in curand si toata planeta pamant va triumfa la venirea Lui, unii pentru viata vesnica, altii pentru moarte vesnica. Ramane de vazut in cine crezi si cui te inchini: lui Isus Hristos, sau, lui Lucifer?

haina lui ahab

Imaginea #1:Haina lui Ahab

plansul lui ahab

Imaginea #2:Haina lui Ahab versiunea 2

plansul lui ahab-2

Imaginea #3:Haina lui Ahab versiunea 3

parerea de rau a lui ahab

Imaginea #4:Haina lui Ahab versiunea 4

casa lui ahab se roaga

Imaginea #5:Haina lui Ahab versiunea 5

ahab imbracat in sac

Imaginea #6:Haina lui Ahab versiunea 6

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA 52 – SMERIREA LUI AHAB

| Articole / Stiri |
Despre autor
-