Views

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA 51 – VESTIREA PEDEPSEI

Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur” – arh. Gheorghe Petrescu Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, World Youth Foundation, Washington, DC. USA – Sponsor: Adrian Dobrovolschi – USA

Vestirea Pedepsei
1 Regi 17-20.
17 Atunci, cuvântul* Domnului a vorbit lui Ilie, Tişbitul, astfel:
* Ps 9:12;
18 „Scoală-te şi coboară-te înaintea lui Ahab, împăratul lui Israel, la Samaria*; iată-l, este în via lui Nabot, unde s-a coborât s-o ia în stăpânire.
* 1 Imp 13:32; 2 Cron 22:9;
19 Să-i spui: ‘Aşa vorbeşte Domnul: «Nu eşti tu un ucigaş şi un hoţ?»’ Şi să-i mai spui: ‘Aşa vorbeşte Domnul: «Chiar în locul* unde au lins câinii sângele lui Nabot vor linge câinii şi sângele tău»’.”
* 1 Imp 22:38;
20 Ahab a zis lui Ilie: „M-ai găsit*, vrăjmaşule?” Şi el a răspuns: „Te-am găsit, pentru că te-ai vândut** ca să faci ce este rău înaintea Domnului.
* 1 Imp 18:17; ** 2 Imp 17:17; Rom 7:14;

Intra in scenariu, Ilie Tisbitul, proorocul incercat al lui Dumnezeu, cu o misiune speciala pentru Ahab, regele lui Israel. Sa nu uitam ca acest prooroc al lui Dumnezeu l-a atentionat in multe randuri pe Ahab de multele greseli ce le-a facut in viata lui de rege al unui popor idolatru numit Israel. Acum, scoatem in evidenta ultima scena finala din viata lui Ahab, si anume, „Vestirea Pedepsei.” Este trist cand o coroana regala decade brusc atat profesional, religios, cat mai ales social, economic si politic. Moartea lui Nabot a umplut paharul si Dumnezeu de asta data prin Ilie Tisbitul, anunta dezastrul coroanei regale compusa de Ahab si Izabela. Daca Izabela a ramas la idolatria ei, Ahab a oscilat intre Dumnezeu si Lucifer, si din aceasta cauza, regele Israel a pierdut legatura cu Divinitatea pentru totdeauna. A pierdut nu numai el dar si poporul Israel, dus in neagra si cumplita idolatrie din lumea Baalilor si Astarteeilor. Ordinul ceresc a fost clar si definitoriu: «Chiar în locul* unde au lins câinii sângele lui Nabot vor linge câinii şi sângele tău» Intalnirea dintre Ahab si Ilie a fost dramatica deoarece regele s-a simtit vinovat in fata lui Dumnezeu de, minciuna, furt si omor calificat. Ahab a fost facut vrajmas de catre Ilie iar acesta, i-a replicat ca s-a vandut altui dumnezeu si anume lui Lucifer. Prin aceasta atitudine a facut ce este rau inaintea lui Iehova, care l-a pedepsit definitiv.

1 Regi 17, 21-26
* 1 Imp 18:17; ** 2 Imp 17:17; Rom 7:14;
21 Iată ce zice Domnul: ‘Voi aduce nenorocirea* peste tine; te voi mătura, voi nimici pe oricine este** al lui Ahab, fie rob†, fie slobod în Israel,
* 1 Imp 14:10; 2 Imp 9:8; ** 1 Sam 25:22; † 1 Imp 14:10;
22 şi voi face casei* tale cum am făcut casei lui Ieroboam, fiul lui Nebat, şi casei lui Baeşa**, fiul lui Ahia, pentru că M-ai mâniat şi ai făcut pe Israel să păcătuiască’.”
* 1 Imp 15:29; ** 1 Imp 16:3; 1 Imp 16:11;
23 Domnul a vorbit şi despre Izabela* şi a zis: „Câinii vor mânca pe Izabela lângă întăritura Izreelului. * 2 Imp 9:36;
24 Cine* va muri în cetate din casa lui Ahab va fi mâncat de câini, iar cine va muri pe câmp va fi mâncat de păsările cerului.”
* 1 Imp 14:11; 1 Imp 16:4;
25 N-a fost nimeni* care să se fi vândut pentru ca să facă ce este rău înaintea Domnului ca Ahab, pe care nevastă-sa Izabela îl aţâţa** la aceasta.
* 1 Imp 16:30; ** 1 Imp 16:31;
26 El a lucrat în chipul cel mai urâcios mergând după idoli, cum* făceau amoriţii, pe care-i izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.
* Gen 15:16; 2 Imp 21:11;

Dumnezeu a rostit nenorocirea peste Ahab si toata casa lui deoarece L-a maniat pe Marele Eu Sant si nu numai atat dar a tras dupa el si pe Israel poporul iubit si binecuvantat de Marele Creator. Pacatele lui Ahab cele multe si grele au cantarit negativ in balanta mantuirii lui si a casei lui dar, nu le-a marturisit si nu a luat aminte la nenumaratele atentionari divine in lungul vietii lui. Asa ca, a cazut prada in mana lui Satan facand din el un sclav al pacatului si al mortii. Iar despre Izabela Dumnezeu a rostit sentinta de moarte, si anume ca, cainii vor manca pe Izabela langa intaritura Izreelului. Regina diabolica a poporului Israel a facut din el un munte de neascultare, idolatrie, un calcator al poruncilor Sale si drept urmare, Copiii lui Israel au parasit cu totul Legamantul incheiat cu Dumnezeu pe muntele Sinai. Ca drept consecinta Creatorul i-a parasit si i-a lasat in lumea lor idolatra si pacatoasa aducand in lungul timpului moartea si pierderea vesniciei. Oare noi astazi nu procedam la fel. Pomul de Craciun sta bine mersi si luminat in casele noastre, obiceiurile de sezon se fac in cinstea unui Dumnezeu fals uns cu alt ulei decat uleiul Duhului Sfant. Apoi muzica noua adventista ce preia din pacate, partituri mondene pe cuvinte Biblice si spunem ca,”Laudam pe Domnul”. Laudam din obisnuinta pe Lucifer in multe din bisericile noastre asa zise advente. Traim in timpul marilor prefaceri frivole ce nu au nimic comun cu Poruncile lui Dumnezeu si Credinta lui Isus.

Moderna idolatrie ce a intrat in biserica noastra, a capatat valente de libertate absoluta si o credibilitate in numele Evangheliei lui Isus. Nimic mai fals si destructiv in randurile noii generatii de tineri, ce, nu mai au controlul tineresc de altadata. Faci ce vrei, judeci cu mintea ta, nu te intereseaza parerea nimanui si vrei sa-ti cultivi mintea religioasa cu ce ai vrea tu, ca tanar al acestui timp confuz si demential. Mama si tata nu au intrare in calculele vietii tale, caci noua strategie a vietii ce o ai, nu se compara cu cea veche si fara sens a mamei si a tatalui tau ce vin din alte generatii ce nu sant pe placul tau. In final ce este de facut? Roaga pe Isus, tu tanar si tanara pentru viata ta de azi fara experienta cu, acel Isus rastignit pe Golgota care bate mereu la usa inimii tale. Iar tu, mama si tata ingandurat de copiii tai care au alte inclinatii intr-o lume plina de tentatii tari dar fara Isus, roaga-L pe Domnul ca fiul si fiica ta intr-o zi sa vina din nou la Isus. Atunci, dupa un timp sacru de ruga si asteptare va veni o zi victorioasa in, Isus.

ahab in carul lui

Imaginea #1:Carul de lupta al lui Ahab.

Ahab's death

Imaginea #2: Moartea lui Ahab in carul lui de lupta.

moartea izabelei 2

Imaginea #3: Aruncarea Izabelei peste balustrada si moartea ei.

moartea izabelei 3

Imaginea #4: Moartea Izabelei, alta pictura celebra.

moartea izabelei

Imaginea #5: Moartea Izabelei si blestemul mortii ei.

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA 51 – VESTIREA PEDEPSEI

| Articole / Stiri |
Despre autor
-