Views

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA 43 – BEN-HADAD BATUT DIN NOU DE AHAB

Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur” – arh. Gheorghe Petrescu Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, World Youth Foundation, Washington, DC. USA – Sponsor: Adrian Dobrovolschi – USA

1 Regi 20, 28. Omul lui Dumnezeu s-a apropiat si a zis imparatului Israel: „Asa vorbeste Domnul: „Pentruca Sirienii au zis: „Domnul este un dumnezeu al muntilor si nu un dumnezeu al vailor,” voi da toata aceasta mare multime in mainile tale, si vei sti ca Eu sant Domnul.”
Si de aceasta data Domnul vrea ca Ahab sa-si schimbe atitudinea fata de zeii antichitatii, adica sa se increada numai in Dumnezeul Cel Viu si Nemuritor. Dumnezeu, nu lasa nimic din Cuvantul Sau fara sa nu se implineasca intocmai cum a zis El. Bataia de joc la adresa Creatorului Universului a fost taxata imediat de catre, „Eu Sant”, prin gura proorocului, (omului lui Dumnezeu), prin cuvintele date regelui Ahab: „Voi da toata aceasta mare multime in mainile tale, si vei sti ca Eu sant Domnul”. Din pacate, vom vedea mai tarziu ca Ahab nu a vrut niciodata sa se indrepte si sa termine odata cu idolatria vremii. Dumnezeu l-a somat de multe ori, dar de fiecare data dupa ce trecea necazul, se gandea tot la zeii pagani, fiind mai aproape de ei, decat, de Dumnezeul Cel Viu al lui Israel. Invatam de aici, din experienta acestui rege necredincios, nestatornic in pazirea Legilor si Poruncilor lui Dumnezeu ca, a fost cel mai mare rege in materie de desfrau si idolatrie pe toate planurile, spiritual, politic, social si lista continua. Cel mai mare idolatru al Orientului Antic. Si noi astazi de multe ori facem ca acest rege, Ahab.

1 Regi 20, 29. „Au stat tabarati sapte zile unii in fata altora. In ziua a saptea au incveput lupta, si copiii lui Israel au omorat Sirienilor 100000 de oameni pedestri intr-o zi.”
Armata lui Israel numara un mic numar de oameni, si totusi, cu ajutorul Celui de Sus a omorat intr-o singura zi, 100000 de ostasi bine inarmati. Ahab nu a inteles nici de asta data ca Dumnezeu vrea ca el sa se intoarca la El, si numai Lui sa-i slujeasca. Nu a vazut cum Forta Divina l-a scapat din mana lui Ben-Hadad. Ahab nici macar nu a multumit Creatorului Universului pentru ajutorul Divin dat in acest razboi. El si-a vazut de trebuirile lui mai departe si inima lui si a slujitorilor sai era indreptata spre marile sarbatori in cinstea zeilor antici. O prada mare a castigat Ahab in urma acestui razboi care nu-i apartine, victoria lui, a castigat enorm pe plan militar, economic, politic si mai ales religios, deoarece Dumnezeul lui Israel i-a dat in mana sa pe marele comandant al Sirienilor, Ben-Hadad. Joaca lui Ahab cu Domnul Ostirilor, l-a costa mult de tot, iar atitudinea lui de oscilatie dintre bine si rau, l-a dus la un cutremur personal cu un grad mare de seismicitate. Colapsul spiritual, a cauzat atat persona lui, cat mai ales pe poporul Israel. Astazi ca si pe vremuri lupta cu Lucifer este teribila. Pe vremea lui Ahab, Lucifer nu era inca infrant pe deplin, dar, noi astazi nu avem nici o scuza deoarece Hristos s-a jertfit pentru neamul omenesc pe Crucea de pe Golgota. Noi santem deci, mantuiti prin Jertfa Sa de acum 2000 de ani. Lucifer este infrant pentru totdeauna, iar noi cei de astazi, avem ca martor pe Isus si jertfa Lui suprema pe Crucea de pe Golgota. Desteapta-te Romane si apuca pe calea vesniciei, ca de nu, moartea a doua te va prinde in ghiarele ei si atunci pentru cine ai facut multe fapte bune? Pentru altii? Pentru tine personal? Sau pentru Lucifer? Caci Dumnezeu iti va zice la ceasul de pe urma: „Plecati de la Mine caci nu va cunoasc.” Noi ne jucam cu vesnicia cum s-a jucat Ahab si poporul Israel pe vremuri. Lucifer schimba tehnica de lupta dupa mici perioade de timp. Introduce noi forme de erezii, cu performante nocive ce imbolnavesc gandirile oamenilor de pe aceasta planeta Pamant. Informatia vizuala excesiva distruge sistemul nervos al creatiei umane,” Omul,” (barbat si femeie).

Timpul de munca impins dupa limitele normale, azi, nu mai este respectat, ducand la oboseala cronica, tipica in secolul in care traim, iar timpul ramas il consumam inutil si fara orizont, dar si fara Isus. Ce este de facut? O revizuire si o intoarcere la Dumnezeu caci El ne va invata. AMIN!

aphek 2

Imaginea #1-Ruinele cetatii -AFEC-(APHEK)-SIRIA-Noile generatii vad cu ochii lor cum a evoluat arhitectura Siriei Antice. Resturi de Istorie Antica.

harta cu afec

Imaginea #2-Harta reprezentand bataliile impotriva fortificatiei – AFEC-(APHEK)

tel aphek (afek, antipatris) was a gateway on the main trade route

Imaginea #3-The Yarcon River-AFEC-(APHEK)

tel aviv and the yarkon river

Imaginea #4-TEL- AVIV and the YARKON RIVER

afec army

Imaginea #5-Basorelief cu soldati Sirieni

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA 43 -BEN-HADAD BATUT DIN NOU DE AHAB

| Articole / Stiri |
Despre autor
-