425
Views

CRONICA IDEILOR -ARHITECTURA 37- AHAB INTRA IN RAZBOI CU BEN-HADAD

Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur” – arh. Gheorghe Petrescu Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, World Youth Foundation, Washington, DC. USA – Sponsor: Adrian Dobrovolschi – USA

1 Regi 20,13-14. Dar iata ca un prooroc s-a apropiat de Ahab, imparatul lui Israel, si a zis; „Asa vorbeste Domnul: Vezi toata aceasta multime mare? O voi da astazi in mainile tale, ca sa cunosti ca Eu sant Domnul.” Ahab a zis; „Prin cine?” Si el a raspuns: „Asa vorbeste Domnul: „Prin slujitorii mai marilor peste tinuturi.” Ahab a zis: „Cine va incepe lupta?” Si el a raspuns: „Tu „.
La auzul cuvintelor lui Ben-Hadad, „Pregatiti-va!”, Ahab a ramas stupefiat si nu mai stia ce sa faca. Se gandea ca puhoiul armatei generalului de armata Ben-Hadad va matura Samaria poporului Israel cu, desavarsire. Regele lui Israel nu se mai gandea la nevestele si copiii lui ca vor fi prada batjocurilor armatei siriene, nici la argintul si aurul ce cu grija l-au depozitat in seifurile secrete ale Samariei, se gandea acum la viata unui popor intreg Israel. Te-ai pune azi in pielea lui Ahab, indiferent cine ai fi? Este usor sa citesti si sa-ti dai cu parerea, dar, a lua o decizie cu risc managerial de razboi impotriva unei forte militare puternice bine pregatite, compusa din ofiteri superiori, ce, au absolvit academii militare din antichitate, cu o disciplina de fier si arama, impletita cu o armata imbracata si instruita la ultimile standarde de lupta corp la corp, este, greu de spus. Ea arata ca un pericol total in miscare, ce in urma ei, asternea multimi de cadavre, foc si pulbere. Poti sa-ti imaginezi ce era in mintea pacatoasa si plina de idolatrie a unui om, nu de rand ci, imparatul unui popor iubit de Dumnezeu, pe numele lui adevarat, Ahab? In acest foc launtric si mistuitor, din mintea si inima lui, Dumnezeu vrea sa-i arate sa-i demonstreze lui Ahab, inca odata iubirea Sa nemarginita fata de poporul Sau, Israel. Si iata iesirea din situatia aceasta, printr-un prooroc necunoscut, i-a soptit prin cuvintele: „Asa vorbeste Domnul”. Cand a auzit Ahab cuvintele lui Dumnezeu, prin acest prooroc, s-a linistit caci stia ca, asa va fi, cum a zis proorocul lui Dumnezeu si a crezut totul. Nu a refuzat de data aceasta nimic din ce a spus, Marele Eu Sant. Nu a bociferat nici cand a primit ordin de la Imparatul Universului ca el va incepe lupta, ci, a tacut, s-a linistit, s-a calmat, nu mai avea acele focuri de suspans interioare, deoarece, „Iehova a vorbit”!

1 Regi 20,15. „Atunci Ahab a numarat slujitorii mai marilor peste tinuturi, si s-au gasit, 232 ; si dupa ei, a numarat tot poporul, pe toti copiii lui Israel, si erau sapte mii”.
Se poate compara armata comandantului general de armata al Siriei, marele Ben-Hadad, de peste 100000 de militari bine instruiti, cu o mana de oameni ai lui Ahab, regele poporului Israel? Nici vorba, si cu toate acestea Domnul a facut minuni cu acest mic numar de slujitori ai lui Ahab. Aici se poate vedea, marea minune a lui Dumnezeu. De multe ori, Dumnezeul nostru nu este luat in consideratie datorita neascultarii noastre fata de poruncile Lui, si marturia lui Isus. Ca si Ahab, ne cufundam in idolatriile moderne ale vremurilor de azi, in care traim, si copiem viata murdara si plina de pacate, a unei lumi fara Isus. Pacat, ca Dumnezeul nostru este Mare si Puternic in veci, AMIN!

the king of syria attacks samaria

Imaginea #1:Ben-Hadad ataca Samaria. Harta reprezentativa a celor doua Regate-Regatul lui Israel si Regatul lui Iuda.

samaria si 12 semintii-triburi

Imaginea #2:Samaria si cele 12 semintii ale poporului Israel.

samaria-1

Imaginea #3:Samaria inconjurata de ziduri din piatra ca o cetate bine conceputa din punct de vedere strategico-militara.

siege_samaria_cg2p6493050c_th

Imaginea #4 Samaria lui Ahab in timpul razboiului cu Ben-Hadad

samariteanca

Imaginea #5:Isus si Samariteanca la fantana lui Iacov din Samaria.

Olive on the Slopes of the Mountains of Samaria, Instagram Effect

Olive on the Slopes of the Mountains of Samaria, Instagram Effect

Imaginea #6: Maslin in Samaria

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA – 37- AHAB INTRA IN RAZBOI CU BEN-HADAD

| Articole / Stiri |
Despre autor
-