342
Views

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA 16 – FENICIA REGINA APELOR – Episodul 4
REGINA IZABELA SI REGELE AHAB
Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur” – arh. Gheorghe Petrescu
Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, World Youth Foundation, Washington, DC. USA – Sponsor: Adrian Dobrovolschi – USA

a si i1 Imparati 18, 4:”De aceea cand a nimicit Izabela pe proorocii Domnului, Obadia, a luat o suta de prooroci, i-a ascuns cate cincizeci intr-o pestera, si i-a hranit cu paine si apa.” Necrutatoarea, Izabela, regina poporului Israel, sotia lui Ahab a nimicit o parte din proorocii Domnului, iar cei scapati de Dumnezeu prin Obadia, au laudat pe Domnul si au ramas credinciosi Lui. Numai ca Lucifer, a stat la panda si a cautat o solutie ca sa discrediteze tot ce a mai ramas bun in poporul lui Israel. Si a reusit in ciuda apelurilor date de Ilie si proorocii Domnului. Diavolul a lucrat prin aceasta regina de origine feniciana de a face numai rau si sa distruga daca se poate tot ce a fost mai bun si sfant in acest popor binecuvantat de Marele Creator si anume, „pazirea”, Decalogului cu cele 10 Porunci. Numai ca, acest popor incapatanat, a preluat de la popoarele pagane, obiceiuri si ritualuri ce nu aveau nimic comun cu credinta lor in Marele Creator al Universului.

ahab and iezebelLa palat, Izabela a facut tot ce a vrut, iar planurile ei rele de a infiltra in credinta poporului Israel, noile concepte religioase pagane, au dat castig de cauza lui Satana, care a supravegheat tot timpul, activitatea palatului din Samaria. In acest oras, Ahab a dispus proiectarea unui palat din fildes sau „casa de fildes”.A intarit Ierihonul, a facut fortificatii in tot Israelul, ca apoi sa refaca si fotificatiile altor orase. La Ierihon dupa terminarea arhitecturii constructiilor din vremea lui, Ahab si-a adus pe primul sau nascut Aviram,(Abiram), jertfa zeitatilor lui Baal si al Astarteei, lucru, ce era neingaduit in viata poporul Israel. Mai mult, si-a facut un idol Astarteei, si a ridicat un altar lui Baal. Tras de Izabela, sotia lui in lantul politeismului vremii, Ahah a fost unul din cei mai neascultatori regi fata de Dumnezeu. El nu a avut taria de caracter sa-i stea impotriva reginei lui, deoarece, era batran pentru ea, iar energia si judecata dreapta data lui de Creatorul Universului, au disparut si in locul lor au aparut,”idolatria pagana”. Izabela a facut din religia poporului Israel, un fiasco religios fara precedent, inlocuind religia mama iudaica cu religia politeista a popoarelor vecine. Ba mai mult, a adus cu ea la Samaria, in palatul lui Ahab, masa regala, cu sute de preoti si profeti, personali, ai lui Baal si Astarteei. Ea, a introdus riturile imorale ale sistemului religios pagan, in mai tot sistemul iudaic, perscutand si omarand pe adoratorii Adevaratului Dumnezeu. Aceasta regina feniciana, a facut atat de mult rau poporului Israel incat, l-a dus, pe drumul lui Lucifer. Casa de fildes a fost una din cele mai ingenioase opere din viata lui Ahab. A pus in opera lui de arta, tot talentul si dibacia omeneasca, ce a dus la o criza religioasa fara precedent in poporul Israel. Ahab a fost un domnitor slab, pentru poporul sau, caci tot ce i-a spus Izabela sa faca, el a executat. Fara sa-l intrebe pe Cel din Ceruri, ce sa faca si ce sa nu faca, s-a prins in lantul slabiciunilor vremii si a pacatuit, el, Ahab, Izabela, dar mai ales acest popor Israel, predispus sa faca mai mult rau decat bine. Sfanta Scriptura, acorda mare atentie acestor doua personaje, Ahab si Izabela. Amin!

CRONICA IDEILOR-ARHITECTURA-16-FENICIA REGINA APELOR-EPISODUL-4-REGINA IZABELA SI REGELE AHAB-

| Articole / Stiri |
Despre autor
-