596
Views

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA 30 – Episodul 18 – ILIE SI CELE PATRU FENOMENE NATURALE

Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur” – arh. Gheorghe Petrescu Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, World Youth Foundation, Washington, DC. USA – Sponsor: Adrian Dobrovolschi – USA

1 Regi 19,11. Domnul i-a zis:”Iesi, si stai pe munte inaintea Domnului!” Si iata ca Domnul a trecut pe langa pestera. Si inaintea Domnului a trecut un vant tare si puternic, care despica muntii si sfarama stancile. Domnul nu era in vantul acela.

Dumnezeu, l-a chemat pe munte si i-a spus sa stea inaintea Lui, dandu-i ordin sa nu se miste, sa nu plece de capul lui, sa fie pregatit pentru vizionarea unor fenomene naturale extraordinare. Primul fenomen natural care s-a manifestat a fost un vant tare si puternic, care despica muntii si sfarama stancile, ce a trecut inaintea Domnului. Dar Domnul nu era in acele fenomene naturale care deturnau muntii si stancile. Interesant, este ca Ilie in prezenta lui Dumnezeu a descoperit ca Domnul nu era in acel fenomen natural.

Ce curaj a avut Ilie sa vada aceste inlantuiri de miscari tectonice ale muntilor dar mai ales spargerile pe verticala si orizontala a stancilor care s-au prabusit sub forta laterala a unui uragan ce atingea probabil peste 200 mile pe ora. Privelistea muntoasa in ansamblul ei, era deosebit de inspaimantatoare, astfel ca Ilie a ramas blocat pe moment dar, Dumnezeu l-a ajutat sa treaca cu bine peste aceste imagini apocaliptice.
1 Regi 19,11.up. „Si dupa vant, a venit un cutremur de pamant. Domnul nu era in cutremurului de pamant.”

Al doilea fenomen natural de mare anvergura a fost teribilul cutremur de pamant cu peste 9 grade pe scara Richter, ce a pus la pamant piscuri si stanci semete prin frumusete si armonie create de, Marele Eu Sant. Ilie, din nou, iar a fost martorul unui teribil si infricosat fenomen natural. Sa vezi cu ochii tai falii intinse de stanci din piatra, altele acoperite cu paduri de conifere, foioase, chiparosi falnici, cedrii inalti si mareti care invintau ochiul la prima vedere, cazand in abisurile abrupte ale stancilor. Animalele salbatice tipice muntilor din zona, au ramas mute si fara viata, iar flora colorata viu tipica Orientului Antic, a disparut in cataclismul tectonic al acelui dezastros cutremur de pamant, din zilele lui Ilie Tisbitul. Dar si de data aceasta Ilie a trecut cu bine si de acest fenomen, datorita cerului si multumita dragostei lui Dumnezeu, fata de el.

1 Regi 19,12.”Si dupa cutremurul de pamant, a venit un foc: Domnul nu era in focul acela.”

Al treilea fenomen a fost un foc ce impresiona prin culoare, lumina, caldura si flame de culoare alba pana la rosu, ce dadeau senzatia ca totul arde sub travaliul dogoritor al unei presiuni de senzatie. Daca ne amintim, focul a distrus Sodoma si Gomora, iar la a doua venire a lui Isus, vom vedea cum tot pamantul va arde, caci pacatul si moartea nu vor mai fi. Focul distruge totul, iar flacara rosie spre alb, nu lasa nimic in urma ei decat scrum si o culoare neagra a pamantului ars. Fumul gros rezultat in urma arderii sub vapaia flacarilor, se inalta pana la cer ca o marturie a tot raului ce exista pe pamant. Ilie a vazut si acest fenomen natural si parca se obisnuisera cu acest tratament vizual din partea Domnului, dar, a mers mai departe. Nu este simplu sa treci printr-o multitudine de evenimente, ce impresioneaza mintea, ochiul, firea, corpul uman si in general starea psihica a omului la asemenea puteri naturale ce depasesc imaginea omeneasca. Dar Ilie, de fiecare data a fost ajutat de Dumnezeu, pentruca la iubit mult de tot, datorita unui curaj si o incredere in Bunul Dumnezeu, pe tot parcursul vietii lui pe acest pamant.

1 Regi 19, 12.up.”Si dupa foc, a venit un susur bland si suptire.”

Al patrulea fenomen, a fost impresionant de frumos si clar ca viziune, pentru un Ilie, obosit si aproape terminat din toate punctele de vedere. Dumnezeu nu l-a uitat. Ilie a fost atent si a raspuns prin atitudine si respect, deoarece prezenta lui Dumnezeu, i-a atras atentia si el stia bine ca in prezenta Marelui Eu Sant, el trebuia sa fie cu luare aminte. Corpul uman cazut in pacat nu poate sta in fata lui Dumnezeu. Noi astazi ne prezentam in Biserica Domnului complet necorespunzatori, din multe puncte de vedere. Lasam ca moda vremii, sa domine femeia adventista moderna. De la parul taiat, vopsit in fel si chip, cu farduri pe fata, cu ochii si sprincenele jucause in seama lacurilor si cremelor stralucitoare, ce zicem noi ca, dau mai multa prospetime, tinerete, amuzament si deliciu, fetei feminine din biserica adventa, care, nu mai este ca altadata. Unghiile degetelor de la maini si picioare, sant colorate dupa gustul fiecaruia, iar in lumina puternica a lampadarelor atarnate de plafonul bisericii, unghiulitele viu colorate, sclipesc in lumina diafana intr-o miscare confuza si dezordonata spre bucuria lui Lucifer. Rochea strimpta pe trupul tanar sa mai in varsta al Evei moderne adventiste, ce, impreuna cu picioarele ei de tip feminin din biserica noastra , mai mult dezvelite decat acoperite, dau pe fata, fastul si desmatul, venit din alta lume, ce, nu are nimic comun cu locul sfant din capela de tip adventist. Oare, ne va primi Isus la a doua sa venire pe norii cerului, in slava si marire asa cum ne prezentam azi, in templul Sau ce sfant, atat Eva cat si Adam al anului 2015? Ilie pe vremuri, si-a acoperit fata, si a luat o pozitie de teama si sfintenie fata de marele Dumnezeu al poporului Israel. Ce mare diferenta de opinie, atitudine, respect, frica si temere de Dumnezeu intre ce a fost pe vremea lui Ilie si vara calda si salbatica a anului 2015. Catre Adam si Eva, din anului 2015: Copierea modernismul din perioada actuala, nu face casa buna cu Divinitatea. Nu au ce cauta in Templul Sfant al lui Dumnezeu, moda, fastul, culoarea stridenta a imbracamintii, si altele. Sa fie clar, ori servesti lui Dumnezeu ori lui Lucifer. Amin!

ilie si focul

Imaginea #1.A. Primul fenomen natural. Ilie are fata acoperita, iar in fata uraganului cu peste 200 de mile pe ora, abia poate sta pe verticala, cu toata armura stancii de piatra ce il protejeaza cumva de vant, furtuna, uragan, ce despicau stancile si piscurile inalte ale muntilor vremii.

tornedo - Copy

Imaginea #1.B. Furia uraganului si schimbarea in negru a cerului anuta marele dezastru sub privirile neputincioase ale unui Ilie batran si satul de o viata grea si plina de primejdii. Numai ca Dumnezeu l-a scos din multe necazuri deoarece a fost considerat un mare prooroc.

picture-fire+cutremur

Imaginea #2.A. Al doilea fenomen. Dupa vant a venit un cutremur de pamant devastator. Ilie a fost naucit cand a vazut aceasta scena teribila.

fum

Imaginea #2.B. Rezultatul de dupa cutremur. Praf si pulbere s-a ales in urma acestui cutremur. O culoare neagra cu praf si pietre se inalta din pamantul perforat de unda de soc a marelui cutremur.

fire-2

Imaginea #3.A. Al treilea fenomen. Un foc care mistuie totul. Copaci, iarba, flori, totul este sub flacarile de culoare rosu spre alb, pe o verticala necontrolata plina de suspans.

fire-3

Imaginea #3.B.Chiparosi, cedri, conifere, animale prinse de groaza flacarilor incandescente si periculoase, totul sub povara mortii fara de intoarcere. Sodoma si Gomora sant un exemplu tipic in acest sens

susur

Imaginea #4.A. Un susur bland. O unda de racoare pentru un suflet insetat dupa odihna si repaus, cum a fost Ilie. Aceste fenomene teribile ca imaginatie si efect, l-au terminat dar stia un lucru ca Isus, nu-l va lasa fara ajutor.

susur-1

Imaginea #4.B. Un susur bland ca o briza pe malurile unui lac cu trestie inalta, cu apa lina si curata, cu un cer albastru brazdat de pale albe de nori. C-am asa a fost in cuvinte omenesti acel susur divin venit tocmai din cer.

 

CRONICA IDEILOR-ARHITECRURA 30-Episodul 18-ILIE SI CELE PATRU FENOMENE NATURALE

Despre autor
-