348
Views

 

CRONICA IDEILOR 5

SINDROMUL (SYNDROME), „SAMSON”

Motto:”Decat o viata cioara mai bine o vara vultur”- arh. Gheorghe Petrescu

Autori: arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu-CUA University-Washington-DC-SUA

Sponsor: Adrian Dobrovolschi

Sindrom, reprezinta abnormalitatea unui grup cu simptome si caracteristici unite intr-un singur sens al vietii, diferit de normalul trairii in viata aceasta. Actiuni, emotii, stiluri de viata anormale, orientari ciudate in viata sexuala, un complex de simptome ce indica existenta unor desirabile conditii in gandire, in afinitate, in dragoste, totul spus intr-o fraza mai bine zis, „trairea omului, in afara normalului vietii pe pamant stabilit de Marele Creator al Universului, Dumnezeu”.

            Sindromul placerilor sexuale, au aparut odata cu caderea omului in pacat, si de aici pana azi, satan, sarpele cel vechi, a inventat tot timpul, raul neasultarii fata de Dumnezeu, iar astazi suportam prin neascultare fata de El, aceleasi experiente negative ca altadata, cu consecinte grave in familie, biserica, in societatea in care traim, in 2014. In Judecatori capitolele, 13-16, este o pilda de neascultare fata de Dumnezeu, de un fiu al Sau, binecuvantat inca din pantecele mamei lui, pe numele sau adevarat, Samson.

Trei conditii a primit sotia lui Manoah din Torea, din familia Danitilor, si anume:

1. Sa nu bei nici vin, (adica must dulce).

2. Sa nu bei nici bautura tare, (alcoolica).

3. Sa nu mananci nimic necurat.

4. Binecuvantarea: „Briciul nu va trece peste capul lui, pentruca acest copil va fi inchinat lui Dumnezeu din pantecele mamei lui; si el va incepe sa izbaveasca pe Israel din mana Filistenilor.”

            Concluzia ascultarii parintilor: Copilul a crescut , si Domnul l-a binecuvantat.

            Samson, crescut in temere de Dumnezeu, a ajuns puternic, cat timp a ascultat de parinti si mai ales de Dumnezeu. Cand s-a lepadat pe Dumnezeu, si El, l-a lepadat. A vazut o femeie la Timna, era filisteanca si i-a placut. Cand a venit acasa, le-a spus parintilor, dorinta lui. Parintii s-au opus dar el nu a vrut sa-i asculte, zicand: „Luati-mi-o acum de nevasta”. Parintii au cautat sa-l lamureasca, ca e filisteanca, din popor netaiat imprejur, dar raspunsul lui Samson a fost categoric:„Ia-mi-o, caci imi place”. A luat-o de sotie si de aici incepe panta caderii lui Samson. Apoi experienta cu ghicitorile, cu vulpile, ucide 1000 de filisteni, cu o falca de magar si a ucis inca 1000 de oameni.      Dumnezeu i-a dat apa sa bea din stanca, fiindu-i foarte sete. La Gaza a vazut o curva, a intrat la ea, iar la miezul noptii, s-a sculat, si a apucat portile cetatii cu amandoi stalpii, pe varful muntelui din fata Hebronului. A fost 20 de ani judecator in Israel. Apoi a iubit o alta femeie, numita Dalila. Aceasta femeie l-a dus la distrugerea lui fizica si mai ales spirituala. „Ea l-a adormit pe genunchii ei, si chemand un om, a ras cele sapte suvite de pe capul lui Samson, si a inceput sa-l slabeasca.”El si-a pierdut puterea”.

A fost legat, torturat in toate chipurile, el omul binecuvantat din pruncie. Ultima lui strigare catre Dumnezeu a fost: „Sa mor impreuna cu filistenii!” Si a murit, impreuna cu filistenii. Fratii lui, l-au ingropat intre Torea si Estaol, in mormantul tatalui sau, Manoah. Samson, a iubit multe femei la viata lui. Unele i-au fost neveste altele, tiitoare,(amante). Sindromul Samson exista, in lumea moderna si, completeaza tabloidul pornografic al anului 2014. Cu schimbarile de riguare dar, el exista atentie, in Biserica Adventa de azi.

Fetele si baietii de astazi nu se mai casatoresc. Prefera viata sexuala azi cu una, maine cu alta. Azi cu unul, maine cu altul, pe post de„girl friend”sau”boy friend”.Ei sant membrii ai Bisericii Advente din tara, sau diaspara romano-mondiala. Si ce faci cu aceasta armata de tineri, ce nu vor sa inteleaga ca ei calca porunca a saptea si a zecea din Decalog. Ce educatie sexuala au primit in copilarie daca acesti tineri sant de alta parere fata de cele doua porunci ale decalogului? Sexul exista la tineri si tinere advente dar nu au forma legalo-juridica prin casatorie. Sexul trebuie autorizat, si pastrat curat in noile familii de tineri casatoriti. Credeti ca Dumnezeu binecuvinteaza sexul neautorizat? Nicidecum. Sau, tanara generatie crede ca, isi poate face de cap pana la 30 de ani si apoi se casatoresc? Ce legi va permit voua tinerilor aceasta noua viata?

Dumnezeu iarta, dar daca tu ai invatat in adolescenta ca trebuie sa pastrezi legea lui Dumnezeu, si constient sau constienta, tu calci cele doua porunci” magice”, a saptea si a zecea, crezi ca Dumnezeu nu vede ce faci in iatacul tau sexual? Ohooo! Gandeste-te bine si i-a aminte, ca va veni o zi a judecatii si vei da socoteala de orice act sexual facut in afara legilor lui Dumnezeu. Fiecare pacat sexual va fi judecat in fata Marelui Eu Sant. Da Doamne dar mi-am petrecut anii mei din tinerete? Ai curajul sa te iei in cuvinte cu Marele Creator? De ce nu te botezi in anii studentiei? De ce nu te casatoresti legal cu o crestina sau un crestin dupa terminarea studiilor universitare? Iti place o viata sexuala necontrolata si libera? Este posibil, e alegerea ta, dar nu avea si pretentia sa intri pe porti in cetate. Acolo nu te mai judec eu, ci Dumnezeu. Vezi ce ai de facut tinere al anului 2014, caci sindromul Samson, este printre noi, din pacate si astazi, iar timpul de har pe care-l mai avem, nu se stie cat va mai dura. Roaga-te la Dumnezeu, sa-ti ierte pacatele cele multe, si vino la El cat mai este timp in veci, Amin!

 

           

CRONICA IDEILOR 5 – SINDROMUL SAMSON

Despre autor
-