Views

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA 44 – AHAB, MONSTRUL DIN SAMARIA

Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur” – arh. Gheorghe Petrescu Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, World Youth Foundation, Washington, DC. USA – Sponsor: Adrian Dobrovolschi – USA

1 Regi 20, 30. „Ceilalti au fugit in cetatea Afec, si a cazut zidul cetatii peste 27000 de oameni cari mai ramasesera.”

In total au fost omorati 127000 de Sirieni in lupta cu Dumnezeul lui Israel. La prima vedere pare a fi o victorie a lui Ahab, dar, biruinta a fost a Fortei Divine venite din Cer. Ce este foarte interesant ca, Ahab, nici acum dupa aceasta izbavire cereasca din mana lui Ben-Hadad, a lui si a poporului Israel, nu a multumit Divinitatii pentru aceste doua victorii ce nu apartin lui cu nici un chip ci, Creatorului Universului. S-a bucurat in sinea lui ca nu, peste mult timp, va bate si alti dusmani la fel cum a facut pana atunci. Vom vedea mai tarziu daca va fi asa sau nu. Cert este ca acest rege al lui Israel, pe numele lui adevarat, Ahab, nu a avut nici un respect fata de Dumnezeul Universului. In acest sens, zeii pagani l-au dus in pacat si moarte, si a ales mai bine lumea efemera a desfraului cu zeitatile ei decat pe Dumnezeul lui Israel si viata fara de moarte, vesnicia. Daca facem o analiza a ajutorului lui Dumnezeu dat lui si poporului Israel in lupta cu popoarele pagane, intrece orice imaginatie. Ahab a fost cel mai pacatos rege.

A fost un monstru al pacatului, desfraului, crimei organizate, schimbarii Legii lui Dumnezeu cu influente religioase straine, cu erezii si jertfe din lumea Baalilor si Astarteei, aducerea practicilor pagane in toate locurile din Israelul de altadata, si mai presus de toate, alegerea Izabelei ca regina a poporului lui Israel. La masa ei mancau si beau 450 de prooroci ai lui Baal si 400 de prooroci ai Astarteei, fiind regina de drept a poporului Israel. Nu pare ciudat ca o religie straina de cea a lui Israel, s-a infiltrat, la nivel de coroana regala in staff-ul de conducere al Israelului de altadata? Unde sant Cele 10 Porunci? Unde se inchina in timpul lui Ahab si Izabela, poporul Israel? Raul a fost aprobat la nivel de coroana regala si acest popor pe numele lui adevarat, Israel, nu a facut decat sa duca neascultarea si pacatul in toata tara binecuvantata a lui Iehova.

Ahab nici acum nu a luat aminte ca Dumnezeu l-a binecuvantat sa ucida cu armata lui mica, ajutat de El, 100000 de Sirieni. Nu a vazut nici nimicirea restului de armata Siriana din cetatea Afec (Aphek), cand zidul cetatii s-a prabusit peste 27000 de Sirieni, toti oameni de seama din staff-ul lui Ben-Hadad. Aici macar nu a schitat un gest de atac razboinic la adresa lor deoarece Domnul a vrut ca el sa stie ca are in ceruri un Dumnezeu Viu si Adevarat. Dar nu a luat aminte. Numai cu franturi de ascultare de Cel din Ceruri nu merge. Nu a mers in Vechiul Orient Antic, nu merge nici astazi cand mai avem putina vreme pana la venirea Sa. Si cand ne gandim ca lumea moderna a creat multe sarbatori crestine tocmai ca sa indeparteze pe omul veacului in care traim, de Dumnezeu. Ahab a fost un monstru de rege al Israelului de altadata ce impreuna co sodomita de origina feniciana, Izabela, au realizat un cuplu regal de rautate si desfrau in vechiul Israel de altadata. Si astazi printre noi sant sclavi crestini cu trup si suflet in mana lui Lucifer. Ce este de facut? Sa fim trup si suflet in bratele lui Isus. AMIN!

Ahab and Jezebel

Imaginea #1:Ahab si Izabela intr-un dialog foarte important.

Ahab rushed into his chariot and raced home

Imaginea #2: Ahab in carul lui pleaca spre casa regala.

The battle chariots of Ahab were similar

Imaginea #3:Basorelief-Ahab in carul lui in ambele gatalii cu Ben-Hadad

who is Ahab

Imaginea#4: Cine este Ahab? Un hot? Un criminal? Un MONSTRU?

Biblical paharul lui Ahab

Imaginea #5: Paharul din care a baut Ahab,

CRONICA IDEILOR 44 AHAB, MONSTRUL DIN SAMARIA

| Articole / Stiri |
Despre autor
-