47
Views

Ce stim despre Darwin? Afla, pe 1-3 mai, la un seminar prezentat de prof. dr. Antonio Cremades

Vino vineri, sambata si duminica la Cernica pentru a participa la seminarul “Ce stim despre Darwin?”, prezentat de renumitul Profesor Doctor in stiinte biologice, Antonio Cremades.
Afla mai multe despre autorul cartii “Originea speciilor”, vineri, ora 19, intr-o incursiune cu caracter biografic in acele momente cruciale din viata lui Darwin care transceda opera lui de referinta din 1859.
Sambata dimineata afla “Doctrina creatiunii…”.  Ce spune, de fapt, Doctrina biblica a Creatiunii? Care este raul pe care l-a provocat credintei teoria lui Darwin, dezvoltarea creationismului in Statele Unite, dar si lupta continua care s-a dus de la publicarea “Originii speciilor”?

Profesor Doctor Antonio Cremades va prezenta, tot sambata, si care este actualul raspuns european la noile forme ale creationismului, care este pozitia catolica si adventista cu privire la aceasta. |n final, participantii la seminar vor descoperi, cu surprindere,  mai multe coincidente istorice intre dezvoltarea Bisericii Adventiste si dezvoltarea teoriei darviniene a evolutiei.
De la ora 13, prof. Dr. Antonio Cremades va face o analiza a gandirii unor autori anteriori lui Darwin care deja vorbisera despre originea speciilor prin “evolutie” si despre cum s-a nascut ideea evolutiei prin selectie naturala in chiar mintea lui Darwin, care la inceput era un creationist convins.
Incepand cu ora 17,  binecunoscutul profesor va face o comparatie a speciei umane cu alte specii prin prisma asemanarilor si diferentelor care exista intre acestea. Toate acestea cu scopul de a putea intelege semnificatia speciilor in natura conform planului divin al creatiunii si nu prin apropierea unora de altele.
Duminica, la ora 12, se pune “Problema raului in natura”. Cretionistii gandesc ca un “Designer Inteligent” a creat toata natura. Dar, in acest context, mai poate fi explicata prezenta atator suferinte  si a mortii pe pamant?
Vino, intre 1-3 mai, la Institutul Teologic Adventist din Cernica pentru a afla mai multe. Intrarea este libera.

Program:
Vineri           19:00 – Darwin
Sambata       11:00 – Doctrina creatiunii. Stadiul actual
13:00 – Originea speciilor
17:00 – Creati dupa imaginea lui Dumnezeu
Duminica     12:00 – Problema raului in natura

Prezinta: Profesor Doctor in stiinte biologice ANTONIO CREMADES

Actiune organizata de Asociatia studenteasca AMICUS.

antonio

Cine este Antonio Vicente Cremades Fuerte?

Năcut in Novelda (Alicante), căsătorit cu María Pallas Lista şi tată a trei copii: Ragüel, Rebeca şi María. Absolvent şi doctor în ştiinţe biologice în Universitatea din Valencia, şi în teologie prin SALT (Seminarul Adventist Latino-american de Teologie).

A lucrat ca profesor în Spania la Colegiul Adventist din Sagunto, în Argentina, Universitatea Adventista din Plata, în Mexic, în Universitatea din Montemorelos, şi ca director în Sedes al GRI (Geoscience Research Institute) în Argentina şi Mexic.
Acum este Directorul Ministerului Educatiei în cadrul Uniunii Adventiste din Spania şi Directorul General al Campusului Adventist din Sagunto.

Ce stim despre Darwin? – Antonio Cremades

Despre autor
-