Binecuvântările ne responsabilizează! – Ediția a 8-a a taberei ADRA ”Vis de copil” – Brașov 2019

Views

În perioada 07 – 14 August 2019, la Centrul Educațional Adventist din Stupini, județul Brașov, 26 copii beneficiari din cadrul proiectului ADRA ”Vreau la școală!” au avut ocazia să participe în tabăra socială de vară ”Vis de copil”, ediția a 8-a, organizată de către Agenția Adventistă de Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, cu finanțare integrală din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Gloria Domini din Zaragoza, Spania. Cei 26 de copii care s-au bucurat de tabăra ADRA Vis de copil – Brașov 2019 sunt copii premianți, care provin din familii numeroase și, pentru unii dintre ei, aceasta a fost prima ocazie în care au avut șansa să participe la activitățile recreative dinamice, variate și specifice vârstei.

”ADRA România, împreună cu voluntari și sponsori din diferite părți ale lumii, oferă o ocazie de bucurie și răsplată pentru copiii cu rezultate școlare bune din proiectul Vreau la școală! printr-o tabără socială de vară Vis de copil. Și în acest an, voluntari și sponsori din Zaragoza, Spania, ne-au fost aproape, prin investiția în educație și sprijinirea copiilor sârguincioși. Toată aprecierea pentru persoanele care s-au implicat în susținerea acestei tabere frumoase! Credem că astfel de evenimente ne ajută să evidențiem adevăratele valori și în ceea ce merită să investim pe termen lung pentru ca viitorul să poată oferi o șansă reală la succes, chiar și copiilor care provin din medii defavorizate. De multe ori, sărăcia și lipsurile materiale sufocă visurile copiilor și-i împiedică să se bucure de o viață decentă. Cu toate acestea, iată, mulți dintre ei merg la școală și obțin rezultate foarte bune la învățătură, fiind conștienți că doar prin muncă și perseverență pot spera într-un viitor mai bun. Pentru astfel de copii prețioși, ADRA luptă și încearcă să-i ajute să-și împlinească visul. Suntem aici pentru că susținem educația și ne dorim din toată inima ca acești copii să crească frumos pe toate planurile și să facem lumea aceasta un loc plăcut” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

“Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că proiectul ADRA Vis de copil a devenit realitate și în anul 2019 și a ajuns la cea de-a 8-a ediție! Am avut parte la Stupini de un timp excelent, o locație frumoasă, mâncare foarte bună și mai ales o echipă minunată de voluntari din Zaragoza. Timp de o săptămână, cei 26 de copii beneficiari ai proiectului ADRA “Vreau la școală!”, s-au bucurat de îmbrățișări și excursii, de activități creative și cântecele, dar mai ales de multă dragoste. Dincolo de voie bună și joacă, prin toate activitățile desfășurate, voluntarii au sădit în inimile acestor copilași cele mai importante principii: dragoste, adevăr, încredere, respect și iertare! Există în această lume oameni care au înțeles că binecuvântările lui Dumnezeu ne responsabilizează. Tocmai de aceea, membrii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Gloria Domini din Zaragoza, Spania, au decis ca și anul acesta să fie alături de ADRA România în acest proiect frumos. Tuturor celor care au dăruit, s-au rugat și ne-au sprijinit în acest proiect, un mare MULȚUMESC! Dumnezeu să răsplătească pe deplin fiecare efort și sacrificiu făcut pentru acești micuți! Așteptăm cu încredere și emoție cea de-a 9-a ediție a taberei ADRA Vis de copil și ne rugăm ca mai departe ADRA România să aducă speranță, bucurie și binecuvântare în viața tuturor beneficiarilor” a declarat Gabriela Istrate, Asistent Social ADRA România și coordonatoarea taberei ADRA Vis de copil – Brașov 2019.

“Chiar dacă este al treilea an consecutiv în care particip personal în proiectele ADRA România, pot spune ca fiecare ocazie de slujire este unică și deosebită în felul ei. Anul acesta este anul în care omenește am realizat cel mai puțin, iar Dumnezeu a făcut totul. El ne-a ajutat să strângem banii necesari pentru toate cheltuielile taberei, am găsit locația potrivită și, mai ales, au existat tineri voluntari dispuși să se avânte cu credință și cu ultimele economii personale în această lucrare minunată. Odată ajunși în tabără, după prima îmbrățișare și primul zâmbet al copiilor, orice sacrificiu și problemă au rămas în urmă. Tabăra ADRA Vis de copil este o ocazie unică în care putem aduce în inima unor copii excepționali zâmbete, dragoste, educație, îmbrățișări și frumusețea caracterului lui Dumnezeu. Am crezut că venim să-i îmbogățim pe copii cu cunoștințe și metode, dar în realitate cei care au fost îmbogățiți și umpluți de fericire am fost noi. Nu pot exprima în cuvinte frumusețea momentelor petrecute lângă acești copilași. Cu fiecare zi care trecea, înțelegeam mai bine de ce Dumnezeu a dorim să fim aici. Am văzut Mâna Sa la lucru din prima și până în ultima zi a taberei și El să fie lăudat că ne-a dat privilegiul să fim parte din acest proiect. Cât despre copiii participanți, nu pot să spun decât că sunt minunați și foarte speciali, sunt asemenea unor comori îngropate ce au nevoie de ajutor să li se descopere strălucirea și valoarea. Ne dorim din suflet ca ADRA România să susțină mai departe acest proiect pentru că reprezintă o ocazie unică de slujire, misiune și de prezentare a veștilor bune” a declarat Bogdan Necatu, voluntar ADRA România și liderul grupului de voluntari din Zaragoza, Spania pentru tabăra ADRA Vis de copil – Brașov 2019

“Tabăra ADRA Vis de copil a fost pentru mine un vis împlinit, un loc unde am avut șansa să cunosc niște oameni deosebiți și minunați. În această tabără am învățat foarte multe lucruri frumoase, activitățile au fost superbe, totul a fost perfect. Am învățat la Stupini că trebuie să spun mereu adevărul, să fiu bună cu ceilalți și mai ales să mă încred în Dumnezeu pentru că totul este în mâna Lui. Mulțumesc tuturor voluntarilor pentru implicarea în această tabără și de asemenea, mulțumesc tuturor sponsorilor care ne-au făcut acest cadou frumos. Mulțumesc ADRA România pentru că și anul acesta m-ați luat în tabără! Nu voi uita niciodată ceea ce am învățat în aceste zile în tabăra ADRA Vis de copil și îmi doresc să obțin rezultate foarte bune la învățătură și anul viitor, ca să pot participa și la cea de-a 9-a ediție a acestei tabere!” a declarat Lavinia-Gabriela Năstase, beneficiar ADRA România, din clasa a 8-a, Școala Generală Racova, județul Bacău.

“Pentru mine a fost prima participare la o astfel de tabără și Vis de copil – Brașov 2019 va rămâne o experiență unică, minunată… Am cunoscut aici oameni frumoși la chip și caracter care și-au lăsat familiile, serviciul și au sacrificat din concediul lor pentru noi! Ei ne-au învățat lucruri frumoase, jocuri interesante și, în același timp, ne-au arătat practic cât de mult ne iubesc. În această tabără ADRA am învățat multe lucruri pe care nu le voi uita și, cel mai important, am învățat să prețuiesc oamenii și ceea ce am, indiferent de situație! Pot să spun că a fost o săptămână superbă, atât pentru mine cât și pentru ceilalți copii. Mi-am făcut mulți prieteni noi și mulțumesc lui Dumnezeu pentru toți voluntarii din Zaragoza care sunt niște oameni minunați! Vă mulțumesc pentru că fără ajutorul dumneavoastră, eu și sora mea nu am fi avut parte de această experiență! Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect! Îmi doresc ca pe viitor să mai am o astfel de ocazie, să fiu din nou împreună cu acei oameni extraordinari!” a declarat Marta-Adina Burcă, beneficiar ADRA România, din clasa a 8-a, Școala Generală Izvorul Berheciului, județul Bacău.

Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” dorește să susțină copiii care au rezultate bune la învățătură, în ciuda faptului că sunt permanent amenințați de abandon școlar. ADRA România implementează proiectul ”Vreau la școală!” prin care dorește să lupte împotriva abandonului școlar prematur, încercând să ajute la depășirea a două praguri dificile pe care acești copii le întâmpină: intrarea în gimnaziu și intrarea în liceu. Beneficiarii sunt identificați prin intermediul parteneriatelor cu primăriile locale și prin colaborarea strânsă a voluntarilor locali ADRA cu directorii școlilor din zonă.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”VREAU LA ȘCOALĂ!”, pentru anul școlar 2019 – 2020 și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • prin donații materiale (în special rechizite școlare, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la școală!”.

 

   

 

În cadrul Consiliului anual ADRA din luna februarie 2019, ADRA a anunțat o nouă campanie globală de informare și conștientizare asupra nevoii de educație: „Fiecare copil. Din fiecare loc. La școală.” (Every child. Everywhere. In school.). Campania este un apel urgent adresat liderilor din întreaga lume cu privire la faptul că toți copiii, indiferent de rasă, vârstă, naționalitate, gen, religie sau origine, au dreptul de a câștiga și de a realiza o educație, iar faptul că este la școală este recunoașterea valorii și potențialului fiecărui copil în mod individual. Campania urmărește să colecteze un milion de semnături până în anul 2020 prin eforturi, în colaborare cu biserica adventistă, astfel încât petiția liderilor mondiali să ia măsuri pentru ca orice copil să beneficieze de o educație de calitate și să trăiască liber de exploatare și sărăcie.

ADRA România

 

 

Binecuvântările ne responsabilizează! – Ediția a 8-a a taberei ADRA ”Vis de copil” – Brașov 2019

About The Author
-