18
Views

„El va intoarce inima parintilor spre copii, si inima copiilor spre parintii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, sa lovesc tara cu blestem” (Maleahi 4.6)

Pentru cei care nu stiu, 1 octombrie este Ziua Internationala a persoanelor in varsta, intr-un moment in care in lume traiesc mai multi varstnici decat au fost vreodata – un motiv de bucurie, dar si de tristete in acelasi timp.

Cu aceasta ocazie, Thoraya Ahmed Obaid, Directorul Executiv al Fondului ONU pentru Populatie ne reaminteste cat de valorosi sunt oamenii, indiferent de varsta lor, iar noi, romanii ne putem aminti de cunoscutul proverb „Cine n-are batrani sa-si cumpere”.

Dincolo de datele demografice mentionate in articolul citat partial sau de cele sociale, semanand a pomana pre-electorala, amintite in altele, ma gandesc la un lucru: singuratatea batranilor. Nu aceasta este singura lor problema, dar, pe langa scaderile resurselor de orice fel (financiare, intelectuale, fizice), aceasta mi se pare cea mai mare si mai greu de suportat. Ar mai fi dependenta – si cred ca ar cam fi vorba aici de concurenta, nu de una de dorit. citeste in continuare

baruc.ro – Ziua celor care au mare nevoie de noi

| Articole / Stiri |
Despre autor
-