Views

ADRA România lansează videoclipul ”Love is The Way” (Dragostea este calea) în cadrul proiectului ”Speranță pentru imigranți”, prin care dorește să informeze și să conștientizeze populația asupra fenomenului migrației la nivel internațional, pe de o parte, iar pe de altă parte, în semn de solidaritate cu cele peste 65 de milioane de persoane care continuă să fie strămutate la nivel global, 22,5 milioane dintre aceștia fiind refugiați (potrivit Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați – UNHCR).

Videoclipul ADRA ”Love is The Way” (text) redă în imagini o poveste de dragoste, dragoste față de Dumnezeu și față de semeni, dragoste care trece peste granițele țărilor, ale etniei, ale naționalității, ale convingerilor religioase, ale prejudecăților, ale timpului, dragoste care părăsește confortul personal cu riscul vieții, în vederea căutării și susținerii celor ce trec prin necazuri din cauza războiului, dragoste care vindecă suferințe fizice și psihice, dragoste care face diferența dintre viață și moarte, dragoste care salvează și care învie speranța, dragoste care schimbă o viață, schimbă o lume.

”Love is The Way” vine ca urmare a experienței celor 9 intervenții umanitare de solidaritate internațională cu refugiații realizate peste granițele țării de către ADRA România din anul 2015 până în prezent și a celor 2 premii I câștigate de ADRA România în anul 2017, respectiv: Premiul I la Gala Societății Civile și Premiul I la Gala Solidarității Internaționale GLOBUE 2017 pentru contribuția la sporirea solidarității globale și la crearea unei lumi mai bune.

Videoclipul a fost posibil cu participarea soliștilor Paula Seling, Luiza Spiridon și Gabriel Cotabiță, al compozitorului George Natsis, al instrumentiștilor Feras Sarmini, Noma Skheir și Artur Korosi, al textierului Alex Natsis, al coordonatorului Claudiu Spiridon, al cameramanilor Narcis Cozmiuc, Marta și Radu Drăghici, Adi Voicu și cu sprijinul sponsorului SanoVita.

”Când mă gândesc la solidaritate și empatie, mă gândesc la zecile de voluntari care și-au pus de-o parte din timpul și resursele lor, pentru a face ceva diferit față de unii din semenii lor. Acești voluntari au decis să se plaseze într-un context mai larg, și-au dozat eforturile dincolo de granițele țării oferind alinare, sprijin și susținere persoanelor găzduite în tabere de refugiați din Grecia și Irak. Mulțumim tuturor voluntarilor și donatorilor care au ales să fie alături de ADRA România, făcând posibilă realizarea videoclipului ”Love is The Way”. Este nevoie de ajutorul nostru, pentru a construi împreună un viitor mai bun pentru cei care au fugit din calea războiului” a declarat Mihai Brașov, voluntar ADRA România și coordonator proiect ”Speranță pentru imigranți”.

Venind în sprijinul oamenilor care pleacă din țara lor, fugind de persecuție sau de conflictele armate, sperând să găsească liniște și alinare în alt loc decât în propria țară, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, prin proiectul ”Speranță pentru imigranți” recunoște umanitatea în această criză a refugiaților, cât și valoarea fiecărui om implicat. Prin faptul că drepturile omului sunt respectate și se acționează cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situații complexe și fragile. Prin activitățile sale specifice, ADRA dorește minimalizarea impactului acestei situații copleșitoare și de nesuportat pentru câți mai mulți bărbați, femei și copii.

ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios.

DECLARAȚIA ADRA CU PRIVIRE LA ZIUA MONDIALĂ A REFUGIAȚILOR 2017

DECLARAȚIA ADRA CU PRIVIRE LA CRIZA REFUGIAȚILOR DIN EUROPA

ADRA România

ADRA – Love is The Way (Official video)

About The Author
-