906
Views

Din cinci în cinci ani ani sufletul adventismului încearcă, în termenii antropologiei biblice, să unească trupul care este biserică vizibilă cu suflarea de viață pogorâtă de la Creator. Anul acesta evenimentul este găzduit de orașul San Antonio din sudul Texasului care are infrastructura necesară unui asemenea eveniment. Mii de delegați oficiali și familiile lor împreună cu zeci de mii de vizitatori, au venit din toate colțurile lumii să-și reafirme valorile creștine și identitatea adventista. Problemele găsirii unui loc de parcare sau a unui bon de masă pentru prânzul de Sâmbătă sunt rezolvate aici on-line, folosind (inteligent) telefonul inteligent, desigur. Dar sunt alte probleme care necesită prezența la față locului împreună cu prezență de spirit 🙂 ca de pildă acreditarea jurnalistică.

Este inutil să insist asupra locului prezentând cifre oficiale și poze cu Alamodom-ul grandios din moment ce Dl.Google este la dispoziția dvs.- știe tot, spune tot. Probabil ca cititorii Internauți amatori sau profesioniști, ar fi interesați mai degrabă de ceea ce nu se vede în satelitul geostaționar. Oameni, opinii, decizii, o nouă viziune care să motiveze membrii bisericii, pastori, laici, simpatizanți…

În sală imensă programul a început de câteva ore, alocuțiuni punctate de muzică. Delegările oficiale se prezintă rând pe rând. Pe holuri atmosferă este mai relaxată, prieteni care se revăd după ani, tehnicieni, agenți de securitate și persoane rătăcind fără o țintă anume.

Două întrebări sunt în mintea tuturor – va fi reales Tedd Willson pentru încă un mandat? Care va fi decizia în problema hirotonirii femeilor?

de Ovirad

(va urma)1 - stage

A 60-a Sesiune a Conferintei Generale, San Antonio, TX – 2

| Articole / Stiri |
Despre autor
-