44
Views

Banii – prieteni sau duşmani? Sunt prietenii noştri atunci când îi câştigăm şi, pentru mulţi dintre noi, devin duşmani atunci când trebuie să-i cheltuim. Totul se învârte în jurul lor. Astăzi este aproape imposibil să mai vinzi sau să mai cumperi ceva fără să foloseşti banii ca mijloc de schimb. Societatea noastră nu poate trăi fără bani. Actuala criză mondială ne demonstrează această realitate.

Prin urmare, apare imperios necesar să avem sau să învăţăm să facem un buget. Cu siguranţă că nu am spune NU unor sfaturi de la nişte consilieri financiari. Însă, ce ziceţi dacă v-aş propune să ascultăm sfatul unui inedit consilier financiar. Nu este american, nici măcar german sau evreu. Este un măgar, mai precis o măgăriţă. Da! O măgăriţă.

În Vechiul Testament, în cartea Numeri este relatat dialogul dintre „consumatorul” Balaam şi „consultantul său financiar”, măgăriţa. Iată ce spune raportul biblic: Într-o dimineaţă, Balaam s-a sculat, a pus şaua pe măgăriţă şi a plecat (Numeri 22:21-34). Pentru că nu a fost de acord cu această călătorie, Dumnezeu a ales să se folosească de un consilier financiar inedit, pentru a-i corecta traseul lui Balaam. De aceea, Dumnezeu l-a avertizat de trei ori.

› citește în continuare

Revista Re:spiro – Ineditul consilier (Mihai Stoicescu)