25
Views

Prin  prezenta, venim cu rugămintea de a ne sprijini, în derularea Proiectului „Şanse egale pentru fiecare”, destinat  tinerilor proveniţi din Centrele de Plasament (casele de copii),  puteti s-a ne sprijiniti prin media,  pentru  construirea a  primului  modul din cele 3 care se vor face pentru inceput in romania pentru tinerii orfani, care au nevoie de un adapost urgent.

Considerăm necesar un astfel de proiect datorită faptului că un numar impresionant de tineri parasesc in Romania in fiecare an centrele in care au fost crescuti şi că marea majoritate a acestora nu au formate deprinderile si priceperile necesare unui trai independent, nu stiu sa comunice in mod adecvat, nu stiu sa gateasca, sa isi gestioneze resursele, sa isi caute si sa pastreze un loc de munca. Daca mai adaugam si faptul ca nu au un acoperis deasupra capului, vom vedea ca dupa implinirea vartei de 18 ani au sanse foarte mari de a ajunge in strada sau de a popula sistemul penitenciar, stradal, etc.

De aceea se impune dezvoltarea unor programe care sa le ofere atat posibilitati de locuire cat si sprijin in dezvoltarea unor deprinderi de viata independente.

Proiectul de fata isi propune constituirea unei comunitati de sprijin care sa ii includa si sa le ofere un viitor alaturi de specialisti in domeniu si de membrii comunitatii din care acestia fac parte.

Un astfel de proiect a fost dificil de dezvoltat pana in prezent datorita costurilor materiale ridicate pe beneficiar de construirea unor locuinte, fie ele si modulare, si de plata personalului implicat.

Pentru depăsirea unor astfel de dificultati, ne propunem pe de o parte mediatizarea acestuia catre publicul larg prin mass media, concerte, etc, astfel incat contributiile diversilor actori sa fie reduse, iar pe de alta parte implicarea personalului specialist sa fie pe baza de voluntariat.

De asemenea, tinerii vor fi implicati in desfasurarea activitatilor necesare ridicarii constructiilor in care vor locui iar ulterior daca isi vor putea permite vor avea drept de cumparare a adaposturilor, la costurile de constructie, iar fondurile rezultate vor fi folosite pentru continuarea proiectului si cresterea numarului de beneficiari.

Etapele proiectului:

  1. constituirea echipei de specialisti si voluntari implicati in initierea si desfasurarea proiectului
  2. atragerea unor organizatii neguvernamentale care isi desfasoara activitatea in domeniu in scopul colaborarii
  3. mediatizarea catre publicul larg prin mass media, concerte, etc in scopul strangerii fondurilor
  4. contactactarea autoritatilor publice locale din care fac parte tinerii beneficiari care sa contribuie cu terenurile pe care vor fi amenajate adaposturile
  5. selectarea beneficiarilor si implicarea acestora in toate etapele desfasurarii proiectului
  6. desfasurarea de activitati care sa asigure pregatirea tinerilor pentru o viata independenta, prin dezvoltarea unor deprinderi si priceperi in gasirea unui loc de munca, in gestionarea resurselor, etc
  7. realizarea constructiilor si amenajarea acestora
  8. asigurarea desfasurarii proiectului si a continuitatii acestuia

Puteti sustine activitatea noastra prin donatii catre Asociatia „Şansa ta” cu sediul in judetul Ilfov -Rosu, Strada Livezilor nr. 12, cod fiscal 28901016., cont bancar:

–         LEI  IBAN RO64RNCB0591123278690001. deschis la BCR, filiala Buftea.

–         EURO IBAN RO37RNCB0591123278690002

In speranta ca veti fi alaturi de noi,

Va multumim,

cu deosebită consideraţie,

Vasile Gaby – Secretar

Gabriel Ciobotaru – Coordonator Programe Sociale/ presedinte

Email: asociatia_sansata@yahoo.com

Tel. 0744-910487

Asociatia Sansa ta – proiect pentru tinerii proveniti din centrele de plasament

Despre autor
-