13
Views

Toți aceia care nu sunt înscriși în registrele oficiilor de muncă nu vor mai putea lucra

   In ciuda faptului că în Buletinul Oficial din 22 Iulie în care sunt publicate restricțiile de muncă pe piața Spaniei pentru români, spune ca ele vor fi aplicate la fel ca în perioada 2007-2009, Oficiile de munca au primit un regulament în care includ pe toți românii care nu sunt înscriși în registrele de muncă.

Toți românii din Spania care au avut un loc de munca și l-au pierdut și care nu s-au prezentat în timp de 15 zile la oficiul de muncă pentru a spune că este în căutarea unui loc de munca, cât și cei care nu au revenit la fiecare trei luni pentru a reînnoi această situație, au pierdut total dreptul de muncă în Spania. Reamintim că înscrierea în registrele de muncă este opțional, nu este obligatoriu, se pierde automat daca nu renovezi la trei luni.

Acesta este forma în care Oficiile de muncă au început să aplice restricțiile pe piața muncii din Spania pentru români.

Această noutate schimbă total mesajul de fond al acestor restricții, ele aplicându-se nu doar celor care au venit dupa 22 Iulie 2011 ci și multor români care în aceste momente nu lucrează, sau lucrează la negru și intenționează să găsească un loc de muncă, însă nu sunt înscriși ca fiind căutători de muncă.

Această măsură va afecta și pe toți copiii românilor din Spania care sunt sudenți sau elevi și care urmau să termine și să se angajeze.

Deasemenea,acestă masură va afecta și pe toti românii care au plecat în vacanță în românia și intenționează să vină și să lucreze. Foarte mulți români în perioada de vară pleacă în țară și se șterg din registrele oficiilor de muncă ca să nu plăteacă cotizație pe perioada concediului.

Noi apreciem că masura aceasta afectează mai mult de 50% dintre românii care sunt în Spania înainte de 22 Iulie 2011.

Considerăm că este un abuz din partea autoritaților spaniole după ce au transmis un mesaj în care spuneau că restricțiile nu vor afecta pe românii veniți înainte de 22 Iulie 2011, lasă pe stradă 50% dintre românii care au lucrat legal și care au plătit impozitele către Stat.

„Vom trimite o scrisoare Uniunii Europene pentru a informa despre această incoerență” , a declarat Daniel Țecu Președintele Fadere.

Presă FADERE 18 August 2011

Tel: 0034 60 60 60 660
      0034 60 60 60 626
      0040 769 165 789

Restricţiile la muncă din Spania afectează aproape jumatate din românii cu vechime în Spania

About The Author
-