44
Views

Misiune_in_Republica_Moldova

În perioada 1- 17 Februarie 2013, un grup de 9 studenți ai Institutul Teologic Adventist însoțiți de pastorul Benjamin Stan – capelan, au susținut un program de 19 conferințe biblice în Republica Moldova. Programul s-a realizat în urma colaborării între Institutul Teologic Adventist, Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste din Republica Moldova alături de organizațiile Quiet Hour și Share Him care coordonează astfel de programe în mai multe țări.

Cele zece persoane implicate în proiect au prezentat mesajul Evangheliei în localitățile: Ialoveni (Andrei Daniel), Costești (Borz Vasile), Hîncești (Bragaru Vlad), Ghidighici (Cătinean Alin), Logănești (Condrachi Iulian), Molești (Constantin Daniel), Buțeni (Dan Robinson), Orhei (Gogoneață Costel), Buzieni (Abel Havreșciuc) și Ivanovca Nouă (Benjamin Stan).
Această experiență oferă studenților o viziune mai clară despre misiunea globală a Bisericii de predicare a Evangheliei, fiind un element important în pregătirea lor ca viitori lucrători pentru Dumnezeu.

Timpul petrecut în Moldova a fost scurt, cele 18 zile aducând multe ocazii în care toți cei implicați în program l-au văzut pe Dumnezeu la lucru. În fiecare seară, aproximativ 85 de persoane au ascultat Cuvântul lui Dumnezeu și au răspuns apelului de a-L urma pe Dumnezeu. Echipa din România a fost mult binecuvântată și de implicare membrilor din bisericilor locale. Astfel, în fiecare seară întâlnirile erau transformate în ocazie de sărbătoare. Proiectul a fost încheiat cu un moment special în care cinci persoane au făcut legământ cu Dumnezeu prin botez iar alte 51 de persoane se pregătesc pentru un astfel de eveniment în viitor.

De asemenea, amintim că în fiecare an studenții Institutul Teologic Adventist sunt implicați în mai multe proiecte misionare inclusiv proiecte de misiune externă. Două proiecte care se desfășoară în fiecare an sunt cele împreună cu Canada Youth Challenge și Share Him. Primul este un program de colportaj desfășurat în Canada, al doilea fiind un program de prezentări biblice desfășurat până acum în Filipine, Nicaragua, Camerun, Madagascar, Venezuela, Malaiezia, Tanzania și Uganda. Următoarea destinație pentru anul 2013 este Rwanda.

 

Conferinte biblice prezentate in Republica Moldova de studenti de la ITA Cernica

| Social |
About The Author
-