19
Views

Pentru Biserica Adventista din Romania perioada 4-12 decembrie a fost saptamana de rugaciune, cu servicii publice de inchinare in fiecare seara. Subiectul pentru 2009 a avut legatura cu declaratia de misiune adventista: vestirea intreitei solii ingeresti din Apocalips 14 ca misiune a sperantei. Tocmai aceasta misiune a sperantei a condus la un proiect indraznet pentru districtul format din bisericile Eforie Nord si Techirghiol, din judetul Constanta. Pastorul Roland Paraschiv, impreuna cu comitetele din cele doua biserici au stabilit un mod inedit de incheiere a saptamanii de rugaciune – prin organizarea unui botez. Acest botez s-a dorit sa fie un rod al saptamanii de rugaciune pentru a da un nou impuls misiunii sperantei pe viitor.

Sambata, 12 decembrie 2009, in cladirea renovata de curand a bisericii din Eforie Nord, sase suflete au coborat in apa botezului. Fiecare biserica a districtului a prezentat inaintea lui Dumnezeu cate trei persoane. Din 2004 nu mai fusese nici un botez in Eforie Nord, de aceea evenimentul a suscitat un mare interes, iar biserica a fost arhiplina.

Cei care au primit botezul au varste intre 16 si 71 de ani. Provin din medii religioase ortodoxe, catolice sau baptiste. Majoritatea celor botezati sunt romani, iar doua persoane sunt maghiare. La apelul facut la finalul predicii inca cinci persoane au declarat public dorinta lor de a se pregati pentru un viitor botez. Corul si fanfara bisericii adventiste din Topraisar au accentuat atmosfera profunda de inchinare. Iar la finalul acestui program toti cei prezenti au putut constata un aspect interesant: cand vorbesti despre misiunea sperantei si poti vedea un rod concret, inseamna ca speranta devine realitate.

Pastor Roland Paraschiv / AARC Muntenia

Cand speranta devine realitate

Despre autor
-