24
Views

Roland Paraschiv, pastor Chirnogeni

Duminica, 17 aprilie 2011 circa 40 de copii din Chirnogeni, judetul Constanta au primit in casele lor un grup de credinciosi adventisti care le-au facut o mare bucurie.  Copiii au primit pachete consistente cu produse de igiena personala si produse alimentare de baza si detergent.

La initiativa bisericii adventiste din Chirnogeni, in colaboare cu Primaria din localitate (departamentul de asistenta sociala), familiile cu dificultati sociale au primit un dar oferit din dragoste. Grupul de lucru din biserica adventista, care a organizat evenimentul,  a fost condus de pastorul Roland Paraschiv. S-au oferit doar produse noi, de foarte buna calitate si au fost apreciate foarte mult de catre persoanele care le-au primit. ,,Nici nu ne asteptam noi la asa ceva din partea cuiva…  Iata ca sunt si oameni care se mai gandesc la noi… Cum de ne oferiti aceste pachete mari, noua, care suntem ortodocsi? ” – sunt doar cateva dintre impresiile oamenilor rostite cu glas tare. Gestul a fost sustinut financiar doar de sponsori din afara localitatii.

Aceasta initiativa a venit ca o continuare fireasca a unei alte actiuni desfasurate duminica 3 aprilie. Impreuna cu Departamentul de Tineret al Conferintei Muntenia s-au organizat la Caminul Cultural din Chirnogeni specializari de exploratori pentru copiii din  clasele V-VIII. Organizatorii evenimentului la care au participat peste 50 de copii au fost Asociatia Exploratori pentru Viitor, alaturi de Scoala din Chirnogeni. Primaria Comunei Chirnogeni, ca partener, ne-a oferit Caminul Cultural cu toate dotarile necesare, iar Biserica Adventista de Ziua a Saptea a initiat aceasta actiune si a sustinut-o financiar.

Inainte de a incepe instruirea pentru cele 8 specializari (quilling, noduri, modelaje, origami, inscriptionari pixuri si altele) s-au prezentat inaintea copiilor toti cei care au contribuit la aceasta actiune. Primul care a vorbit a Primarul din Chirnogeni – dl. Gheorghe Manta care a apreciat foarte mult initiativele bisericii adventiste in ce priveste copiii. Apoi a luat cuvantul directoarea scolii din localitate – dna. Mariana Tega – care a oferit tot sprijinul pentru viitor si a ramas destul de mult printre copii, uimita de ceea ce vedea. Au mai fost si alti profesori alaturi de copii. Din partea exploratorilor a fost Ovidiu Pascu, insotit de reprezentantul Departamentului Tineret pentru judetul Constanta – pastorul Robert Georgescu, care au oferit o foarte buna organizare evenimentului.

La cele 8 specializari si-au oferit ajutorul 12 instructori veniti din Bucuresti si judetul Constanta, care au stiut sa trezeasca interesul copiilor prezenti. Instructorul de exploratori din Chirnogeni, Gabriela Marcu a spus ca ,,a fost o ocazie frumoasa de partasie pentru instructori, mai ales ca biserica locala a organizat o minunata masa de partasie la final. Ploaia din acea zi a adus un numar mare de copii. Aproape 10 copii au continuat sa vina in duminicile urmatoare la biserica, la intalnirile de exploratori”.

Actiuni sociale si educationale pentru copiii din Chirnogeni

Despre autor
-