16
Views

Vega Video 1 – Granola

„Vorbim adesea despre modul de viaţă sănătos şi, implicit, de alimentaţia sănătoasă. Este primăvară, perioada postului, şi, din considerente religioase sau legate strict de sănătate, multă lume e interesată de pregătirea mâncărurilor fără carne. Un meniu vegetarian bine pus la punct înseamnă un consum mai pronunţat de fibre, fructe şi legume, deci mai puţini acizi graşi, ceea ce scade riscul de îmbolnăvire a inimii şi sistemului circulator, dar şi de cancer. Veganul este persoana care nu consumă deloc carne, peşte, ouă şi produse lactate, ba niciun fel de aliment care conţine derivate animaliere. În următoarele 15 episoade pe care le vom transmite în emisiunile noastre de luni dorim să venim în ajutorul celor interesaţi de alimentaţia alternativă.”

 

 

Vega Video 2 – Tofu

„Este primăvară, perioada în care nu doar „vega”, cei care nu consumă nici un fel de aliment de origine animală, ci majoritatea oamenilor este mult preocupată de hrana de origine vegetală. Azi vom urmări în Bucătăria mătuşii Erzsi cum se fac tofu şi okara, două feluri de mâncare dintre cele mai folosite. Tofu este una din cele mai importante surse de proteine în afara originii animale, cu un conţinut scăzut de acizi graşi saturaţi şi carbohidraţi. Okara, şrotul de soia, este un produs secundar de la tofu.”

 

 

Puteti urmari aceste prezentari saptamanal la Emisiunea in limba maghiara (TVR1).

Cronica in Imagini – Redactor: B. Nagy Veronika; Imagine: Miholcsa Gyula, Bakó Kincső, Madaras Szabolcs; Montaj: Borsos Tünde Krisztina; Grafică: Sánta Ádám

Vega Video – despre alimentatia sanatoasa, la Emisiunea in limba maghiara (subtitrare in lb.romana)

| Sanatate |
Despre autor
-