19
Views

PE LIMBA ZORILOR

E v a n g h e l i a î n l u c r u r i l e d i n n a t u r ă

Un jurnal de meditație, devoțiune și creație

de ION BUCIUMAN

NUMĂ‚R SEMNAL:

15 septembrie, 2005

De ce?

Acest spațiu este destinat bucuriei descoperirii și contemplării împreună a iubirii, frumuseții, înțelepciunii și puterii lui Dumnezeu în lucrurile create de mâna Sa, și care sunt prea puțin cunoscute și apreciate în această generație crescută în casă și privată de contactul cu natura.

Editorial

Tabăra Compa din Cheile Râșnoavelor din vara aceasta, m-a făcut să-mi dau seama o dată în plus, de suferința inconștientă a unei întregi generații, datorită insuficienței contactului cu natura. În Sabatul care a marcat încheierea acestei tabere, foarte reușite, dealtfel, am simțit că trebuie făcut ceva pentru alinarea acestei durei și pentru împlinirea nevoii de regăsire personală și descoperire a lui Dumnezeu în lucrurile create de mâna Sa. Pentru început, am alcătuit o listă de peste 60 de lucruri din natură, care se exprimă printr-un cuvânt doar de trei litere. Voi scrie câte o meditație pentru fiecare dintre ele. Atelierul meu va găzdui aceste meditații la care se vor adăuga și alte forme de creație inspirate din natură. În chilie este loc pentru rugăciune scrisă, iar în ultima rubrică vom sta de vorbă pe marginea scrisorilor voastre. La nevoie, sau la cerere, vom comunica și în particular, folosind adresa voastră de email.

I.B.

Atelier (p)

Vestire

Au spus cocorii

Dincolo-i mai bine

Și omul a răspuns

Lăsați pe mine

Lăsați pe mâine

Pe limba zorilor

Prin poarta lumii dinspre cer

Coboară ziua tânără și bună

Pe limba zorilor să spună

Binețe plaiului stingher

Întors pe dos de-acum o lună

Atelier (m)

AER

Cel care ne învăluie totdeauna ca și harul și nu apreciem valoarea lui, numai când ne lipsește. Fără el ca și fără har, n-am putea trăi decât cel mult câteva minute. Ca și Duhul, se mișcă fără știrea noastră, dar spre folosul nostru. Ca și gândul, trebuie păstrat mereu curat și proaspăt.

AUR

Noblețe perenă, care nu se schimbă când este călcat în picioare, și rămâne la fel când este așezat la locul de cinste. Cu timpul, nu-și pierde valoarea și oricât ar fi de vechi, nu poate fi neglijat sau înlocuit.

Este cel mai maleabil, și rămâne cel mai apreciat, chiar și de către cei mai duri.

Chilie

Doamne, mi-ai spus atâtea taine pe limba zorilor, dar mintea mea nedeprinsă cu acest grai a pierdut atâtea ocazii de a se minuna de frumusețea lor înmiresmată de dragostea Ta. Învață-mă toate literele începutului de zi si silabisește cu mine în toate tonurile de la albastrul intens până la roșul absolut, ca să pot distinge foșnetul aurorei zilei Tale care vine.

Taifas

Aici am să răspund întrebărilor voastre, am să reacționez la sugestiile voastre, și am să vă dau sfaturile pe care le voi găsi de cuviință. Aici este loc de stat de vorbă, despre orice vă interesează sau vă neliniștește. Aștept un semn de viață de la voi.

Pe curând!

IB.

Ion Buciuman

PE LIMBA ZORILOR , Număr semnal, 15 septembrie, 2005

 

Alte articole din aceasta categorie:

[catlist id=3713 numberposts=-1 orderby=title]

Pe limba zorilor – Evanghelia in lucrurile din natura (Ion Buciuman)

| Devotionale |
Despre autor
-