13
Views

Biblia spune in mod clar ca toti il vor vedea pe Domnul Isus Hristos la revenirea Sa, care nu este un eveniment secret. ( Matei 24:30; Matei 26:64; Fapte 1:11; Apocalips 1:7; 1 Tesaloniceni 4:14-18 ) Totusi unii oameni considera ca cei credinciosi vor fi rapiti in secret. In acest articol puteti afla ceea ce spune Biblia legat de aceasta teorie.

Teoria răpirii secrete se bazează pe opt premize care au fost îmbrățișate în atât de mare măsură, încât majoritatea oamenilor le acceptă fără să-și mai ia timp să le cerceteze. Totuși, unica noastră siguranță stă în cercetarea zilnică a Scripturii pentru a ne da seama dacă lucrurile stau într-adevăr astfel (Faptele Apostolilor 17:11). Cele opt puncte ale teoriei răpirii secrete sunt următoarele:

  1. Răpirea se face în tăcere.
  2. Răpirea este invizibilă.
  3. Cei răi rămân în viață după răpire.
  4. Dumnezeu îi ia pe cei drepți pentru a-i ocroti de marea strâmtorare.
  5. Cea de-a doua venire a lui Hristos se va face în două etape: (1)răpirea secretă și (2) venirea propriu-zisă, care va fi glorioasă.
  6. Aceste doua etape ale celei de-a doua veniri vor fi separate una de alta prin șapte ani literali.
  7. Răpirea va avea loc înainte de descoperirea lui Antihrist, care va aduce după aceea marea strâmtorare.
  8. Cei răi vor avea în acel moment o a doua șansă pentru a se converti și a-I sluji lui Hristos.

 

Examinarea completă a acestor puncte este cu neputință în cadrul acestui supliment restrâns, dar vom acoperi pe scurt fiecare punct în cele ce urmează. Iar acum fiți gata pentru câteva surprize!

1. Răpirea nu se va face în tăcere, ci va fi mai degrabă extrem de tare auzită. Scriptura spune că Isus Se va coborî "cu un STRIGAT, cu GLASUL UNUI ARHANGHEL și cu TRAMBITA LUI DUMNEZEU." 1 Tesaloniceni 4:16. David spune: "Dumnezeul nostru vine și nu tace… împrejurul Lui (va fi) o furtună puternică (o vijelie violentă)." Psalmul 50:3. Iar Ieremia spune "Domnul va răcni de sus…va face să-I răsune glasul…va răcni…Vuietul ajunge până la marginea pământului…" Ieremia 25:30, 31. Nici o aluzie la faptul că se va face în tăcere! Hristos va veni cu un răsunet auzit în întreaga lume. Rețineți bine acest lucru. Dacă veți mai fi încă în viață atunci cand Isus Se va întoarce, atunci cu siguranță că Îl veți auzi venind. Urechile voastre vor răsuna de sunete catastrofale.

2. Răpirea nu este invizibilă, ci va fi văzută de către toți oamenii. Toți îngerii vor veni împreună cu Isus (Matei 25:31). Un singur înger și-a făcut apariția la învierea lui Isus și strălucirea sa a fost atât de puternică, încât întreaga gardă romană a cazut la pământ ca niște oameni morți (Matei 28:2-4). Încercați numai să vă imaginați stralucirea nemaipomenită pe care o au toți îngerii din ceruri! În plus față de slava îngerilor va fi și slava lui Isus Însuși (Matei 25:31) și slava Tatălui Său (Matei 16:27). Această întreagă strălucire va fi cu totul copleșitoare. Isus a adăugat "Căci, cum iese fulgerul de la răsărit și se vede până la apus, așa va fi și venirea Fiului Omului." Matei 24:27. Secretă deci? Nici urmă de imaginație să fie secretă! De fapt Biblia a stabilit pentru totdeauna acest lucru spunând "Iată că El vine pe nori. Și orice ochi Îl va vedea." Apocalipsa 1:7. Fiți deci siguri că, dacă veți mai fi încă în viață la cea de-a doua venire a lui Isus, Îl veți vedea venind!

3. Răpirea nu îi va lăsa pe cei răi în viață. Ei vor fi uciși la venirea Domnului (Isaia 11:4; Maleahi 4:1; 2 Tesaloniceni 2:8).

4. Dumnezeu nu îi va lua pe cei drepți din marea strâmtorare, ci îi va proteja pe măsură ce vor trece prin ea (Psalmii 91:5-12).

5. Cea de-a doua venire a lui Hristos nu va avea loc în două etape-una secretă și cealaltă văzută de toți. Există o singură a doua venire și ea va fi văzută de către orice om de pe pământ aflat atunci în viață. Nu există nici o parte a Scripturilor care să susțină o a doua venire în două etape.

6. Cei care susțin și propovăduiesc răpirea secretă pretind că există o perioadă de șapte ani între cele două reveniri ale lui Hristos. Lucrul acesta nu este însă scripturistic.

7. Antihristul nu va apare la trei ani și jumătate după venirea lui Isus. El a fost activ timp de secole de-a rândul (1 Ioan 4:3) și chiar și acum își continuă lucrarea sa cea rea și dezgustătoare.

8. După cea de-a doua venire, cei răi nu vor mai avea o a doua șansă de a mai fi mântuiți. Toți păcătoșii vor fi distruși la cea de-a doua venire. Nu va mai exista nici o a doua șansă pentru nimeni după cea de a doua venire.

Pentru studiu suplimentar, va recomandam Studii biblice online oferite de Amazing Facts:

 

Storacole biblice.

24 de lectii de profetie biblica, care descopera planul lui Dumnezeu pentru om, de la creatiune pana pe noul pamant refacut. Resurse online gratuite – carti si materiale audio-video – sunt adaugate la sfarsitul completarii fiecarei lectii. Click aici pentru a incepe studiul!

Este teoria rapirii secrete adevarata?

| Articole biblice |
Despre autor
-