12
Views

“Să ne fixăm atenția asupra lui Isus, Cel care inițiază și desăvârșește credința, Cel care, pentru bucuria ce-I stătea înainte, a îndurat crucea, disprețuindu-i rușinea și s-a așezat la dreapta tronului lui Dumnezeu!” Evrei 12:2

Devotamentul lui Christos față de Tatăl Său și dragostea Lui pentru noi, oamenii, l-au ținut pe Isus pe cruce. Angajamentul Său ferm față de Tatăl Său l-a făcut să-și înceapă lucrarea prin botezul primit de la Ioan Botezătorul. Acest devotament l-a determinat să stea 40 de zile în pustie, singur și flămând, pentru a fi ispitit – în toate felurile – și să rămână credincios. Datorită acestui devotament față de Tată a putut rezista respingerii, urii și trădării celor pentru care a venit să moară. Devotamentul Său este exprimat în mod deosebit prin elementul cheie al istoriei umane – moartea Sa pe cruce.

Epistola către Evrei ne spune că Isus a îndurat crucea pentru că privea mai departe… la o relație cu noi … pentru care era gata să moară. Bucuria relației este o parte a motivelor pentru care Christos a îndurat dezamăgirile și insultele.

Avem nevoie de un astfel de devotament dacă vrem ca relațiile noastre să supraviețuiască testelor vieții care vin cu siguranță.

Cuplurile caută în general ajutor atunci când trec prin tragedii – pierderea unui copil, faliment sau probleme cu adolescenții. Nici unul dintre noi nu este scutit de durere, dar se pare că în general cuplurile aleg una din următoarele două căi atunci când se recuperează: pentru unii, tragediile îi apropie. Pentru alții, durerile par a distruge și ceea ce mai era în acea relație. › citește în continuare

Devotamentul lui Christos (Marius Andrei, Revista Re:spiro)

| Respiro |
Despre autor
-