23
Views
Conform unui studiu publicat de psihologul Vera Birkenbihl în lucrarea sa intitulată „Antrenamentul comunicării sau arta de a ne înţelege” (1998), aproape nimeni nu poate rezolva optim nici cele mai simple probleme atunci când este criticat de ceilalţi. Birkenbihl constată că numărul excepţiilor este de numai 3%.

Pe firul problemei

Nu mai e un secret pentru nimeni: critica este un factor puternic destabilizator pentru minte. Atât de puternic, încât 97% dintre oameni nu-i pot face faţă! O majoritate covârşitoare, care caută să-şi menţină echilibrul psihic în timp ce navighează contra curentului, eşuează ursuz sau se îneacă în autocompătimire. Adesea, sfaturile privind răspunsul în faţa criticii negative se dovedesc a fi doar adunături de cuvinte. Aceasta pentru că ele ignoră tocmai rădăcina problemei: ce face critica atât de eficientă în perturbarea liniştii noastre sufleteşti?

Ceea ce ne distruge pacea este iubirea de sine. Când eul este viu, noi suntem gata să-l apărăm de insulte şi umilire; dar când eul este mort şi când viaţa noastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu, nu vom pune la inimă faptul că suntem neglijaţi sau jigniţi. Vom fi surzi la reproşuri şi orbi faţă de insulte şi dispreţ. (Ellen G. White – Minte, caracter, personalitate, vol. 2, pag. 262) › citește în continuare

Declaraţia care îţi salvează reputaţia (Revista Re:spiro)

About The Author
-