16
Views
Când ai citit ultima dată o carte de ştiinţă? Sau una de dragoste? De etică şi morală? Sau de filosofie? Dar o carte care să le cuprindă pe toate? Cât de comună sau de tratată ar fi, Biblia rămâne totuşi cartea care cuprinde toate domeniile vieţii.

Şi nu este chiar atât de comună. Doar că noi ne-am obişnuit să o tratăm ca pe un obiect, un bibelou ce trebuie să decoreze neapărat biblioteca oricărui creştin. Ne-am obişnuit să lăsăm praful să se aştearnă pe multele exemplare pe care le deţinem. Paradoxul creştinului de astăzi este acela că are destule Biblii, dar niciodată nu le foloseşte. Biblia a devenit un manual de consultare în caz de dezastru şi nenorocire, nu o materie de studiu zilnic. Cel mai mult se observă că în timp ce rafturile şi casele se umplu de Biblii, oamenii sunt tot mai puţin doritori să o citească.

Ne place să citim studii despre Biblie, interpretări ale acesteia, în loc să citim originalul. Ca un biolog, care în loc să studieze o plantă rară în mediul ei natural, preferă să observe un exemplar din ierbar. Calitatea descoperirilor este redusă la minimum. Importanţa mesajului este anulată. Un telefonul fără fir: la sfârşit ajungi să pricepi cu totul altceva decât ceea ce transmite mesajul iniţial. › citește în continuare

Biblia cea de toate zilele, dă-ne nouă astăzi! (Revista Re:spiro)

About The Author
-