23
Views

Era 1986 cand Gili Carstea a intrat in posesia cartii “Project Sunlight”. Dupa ce a citit-o si apoi tradus-o in romaneste, a dat dovada de un curaj vecin cu nebunia hotarandu-se sa puna pe banda magnetica continutul acesteia. Inregistrarile n-au fost lipsite de piedici si chiar aventuri iar acest proiect a fost unul dintre foarte putinele inregistrate in istoria media in care castingul a avut loc doar cu cateva minute inainte de inceperea inregistrarii. Oameni obisnuiti, dar dornici de a se implica in lucrare si-au luat inima in dinti, si-au pus libertatea in pericol si au realizat primul proiect de acest fel din Romania. Nu putem sa evaluam impactul pe care acest produs l-a avut in lumea necrestina a Romaniei comuniste, cert este doar ca cele 5 casete audio care au circulat multa vreme dupa producerea lor, au alinat multe inimi insetate de frumos si adevar.

In vara lui 2009 am avut privilegiul de a sta de vorba cu June Strong, autoarea cartii Proiect Sunlight. O adevarata doamna, cu tot ce presupune acest cuvant, cu o minte agera si clara, convingeri la fel de puternice ca in momentul asternerii lor pe hartie. Aflata la peste 80 de ani, ramasa vaduva de curand, June Strong radia bucuria de a fi crestin si asteptator. Copiii locuiesc in vecinatate si adesea se bucura de prezenta lor si a nepotilor. 
In interviul pe care il puteti viziona aici, veti afla si alte lucruri interesante despre persoana June Strong si despre o parte din activitatea ei.

Vizionati interviul la adresa www.efarkas.com/mediaseven/other.html

Interviul este in limba engleza. Daca cineva se ofera sa traduca in limba romana, editorul video este dispus sa subtitreze. Contact: Ervin Farkas (ervin@efarkas.com).

– Vili Costescu

Media Seven prezinta: Interviu cu June Strong

| Media |
Despre autor
-