23
Views

 

Proiectul „Urmeaza Biblia” (www.urmeaza-Biblia.ro) este inca un proiect care dovedeste comportamentul responsabil al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea fata de celelalte biserici, religii si institutii. Multe dintre programele, departamentele si institutiile sale nu sunt motivate de nevoi si interese confesionale ci de interesul general.
 
Astfel Biserica Adventista se implica in promovarea si prezervarea libertatii religioase in tarile in care se bucura de toate drepturile si libertatile pentru ca stie ca libertatea religioasa este fragila, poate repede sa dispara si ca de libertatea de circulatie a Bibliei depinde bunastarea societatilor, iar in tarile in care nu exista aceasta libertate se implica pentru a determina recunoasterea si respectarea demnitatii umane si a drepturilor fundamentale ale omului, elemente esentiale in imbunatatirea calitatii vietii individuale si a celei colective.
 
In tot timpul anului si in special pe 31 mai, in fiecare an, mii de tineri adventisti sunt pe strazi, in parcuri si in locuri aglomerate pentru a promova abandonul fumatului si a constientiza populatia cu privire la riscurile fumatului in ciuda faptului ca aceste riscuri pe adventisti nu ii afecteaza, ei fiind nefumatori. Ei fac acest lucru pentru ca iubesc pe oameni si le doresc binele.
 
Proiectul „Urmeaza Biblia” este datorat aceluiasi comportament responsabil si preocuparii pentru interesul general. El urmareste sa atraga atentia cu privire la criza morala si spirituala care se afla la baza crizei multiple in care omenirea este pe punctul sa intre, afirmand ca solutii pentru aceasta se gasesc in Biblie. „Urmeaza Biblia” constituie un apel pentru intoarcere la Biblie adresat Bisericilor, crestinilor si tuturor oamenilor, pornit din constatarea conform careia redesteptarile religioase care au contribuit la depasirea crizelor morale si spirituale, de cele mai multe ori in istorie, au fost generate de redescoperirea Sfintelor Scripturi.
 
In acelasi timp, „Urmeaza Biblia” este o marturie a raportului adventistilor de ziua a saptea cu Biblia. Practica de a citi zilnic Biblia, de a memora texte importante din ea si obiceiul lor de a face referiri frecvente la afirmatiile acesteia in toate discutiile religioase purtate atat de teologi cat si de enoriasi le-a atras adventistilor recunoasterea de oameni ai Bibliei. Actiuni precum scrierea intregii Biblii din memorie in numai 22 minute cum a fost cea realizata in Parcul Carol din Bucuresti in 1999 de catre peste patru mii de tineri ca si proiectul „Urmeaza Biblia” arata locul prioritar pe care aceasta carte in ocupa in viata comunitatii adventiste si al credinciosilor care o alcatuiesc.
 
In cadrul simpozioanelor si conferintelor prilejuite de eveniment adventistii de ziua a saptea si-au reafirmat credinta ca, pentru ei, Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, transmis prin profeti, care au scris condusi de Duhul Sfant si ca, in ciuda obstacolelor de tot felul pe care aceasta carte le-a intalnit, s-a pastrat nealterata de-a lungul istoriei. Traditiile, cultura, descoperirile stiintifice si arheologice nu diminueaza ci intaresc credinta in Cartea Sfanta.
(Viorel Dima / Director Departamentul de Relatii Publice si Libertate Religioasa )

„Urmeaza Biblia” – o proba de responsabilitate sociala si o marturie

| Generale |
Despre autor
-