17
Views

Tabăra de comunicare – Podiș

Casa de odihnă Podiş

Dumincă 26 august s-a încheiat ceea ce în mod oficial s-a numit “Tabăra de comunicare” – Podiș,  organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Moldova. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a 4 zile în localitatea Podiș, județul Bacau și la el au participat corespondenții locali ai radioului Vocea Speranței, consilierii Web ai bisericilor din Moldova și responsabilii departamentelor de Comunicare din cadrul acelorași biserici.

Pe parcursul întâlnirii participanții au luat parte la diverse seminarii susținute de specialiști în domeniile Comunicării și IT. Printre invitați s-au numărat: Aurelian Horja – consilier PR-comunicare și masterand în „Gestionarea Campaniilor de Imagine” la Universitatea Transilvania, Razvan Roșca – consilier WEB licențiat al facultății de Regie si Teatru Muzical Cluj-Napoca și Amalia Andronic – dr. lector universitar la catedra de Filozofie și Științe ale Comunicării din cadrul  Facultății de Litere “Vasile Alecsandri” Bacău.

Aurelian Horja – consilier PR-comunicare și masterand în „Gestionarea Campaniilor de Imagine” la Universitatea Transilvania

Printre titlurile acestor seminarii amintim: „Cum să..comunici.” și „Gestionarea crizelor de imagine”susținute de Aurelian Horja; „Impactul Internetului în Comunicare” susținut de Răzvan Roșca; ”Relații publice” susținut de Amalia Andronic; „MisiunePe.net” susținut de Nelu Burcea Directorul Departamentului Comunicare al bisericii din România și „Comunicarea în epoca de gheață” susținut de Ștefan Ropotică Directorul Departamentului Comunicare al bisericii din Moldova.

Domnul Ștefan Ropotică organizatorul și gazda evenimentului ne spune care sunt trăsăturile fundamentale ale comunicatorilor (corespondenți radio, consilieri WEB și responsabili ai departamentului Comunicare):

Adventiștii comunică speranță, concentrându-se pe o viață deplină în Hristos, cultivând deschiderea, iar lucrurile pe care le fac pentru comunicare sunt făcute cu intenționalitate și sunt puse la dispoziția misiunii

Cadrul natural dat de situarea Casei de Sănătate Podiș, profesionalismul invitaților și organizarea deosebită si-au pus amprenta asupra participanților care s-au simțit excelent, au reușit să se cunoască mai bine între ei iar cunoștințele pe care le-au dobândit îi vor ajuta să transmită mult mai corect imaginea normală-autentică a bisericii.

Studiu pe grupe

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Adâncata a fost reprezentată la întâlnire de consilierul Web si responsabilul departamentului Comunicare.

Mai multe informaţii şi fotografii de la acest eveniment le puteţi găsi pe site-ul Bisericii Adventiste din Adâncata: www.adventistadancata.ro

(au consemnat: Şovea Daniel şi Cătălin Teodorescu)

Transmiterea imaginii normale-autentice a bisericii

Despre autor
-