16
Views

S-a descoperit un nou tip de seducție. Nu vorbim doar de o atracție care are legătură cu inima noastra, ci se pare că și stomacul nostru poate fi sedus. Cel puțin 40 % din afecțiunile actuale sunt strâns legate de deprinderile noastre alimentare. După respirație, mâncarea este actul pe care îl repetăm de cele mai multe ori de-a lungul vieții noastre. Bolile care provoacă cea mai mare mortalitate (bolile de inimă și cancerul) sunt în strânsă legătură cu obiceiurile de viață. Și dintre toate obiceiurile ființei omenești, cel care are cele mai mari urmări asupra sănătății este tocmai alimentația.
Din dorința de a-i scoate pe oameni din ghearele propriilor lor obiceiuri nesănătoase, misionarii medicali de la Herghelia au informat populația din Morăreni și Băla(9-13 ianuarie 2011). Nu doar că au informat locuitorii acestor sate în legatură cu pericolele stilului de viață dezordonat, dar au dorit să fie convingători și prin lucruri concrete. Măsurând tensiunea arterială, arătând oamenilor nivelul glicemiei și colesterolului din organism și prezentându-le consecințele valorilor ridicate la aceste teste, studenții Școlii Misionare Medicale au lăsat în urmă întrebări. Reacția ascultătorilor a fost una pozitivă în sensul că au fost încântați de ideea unei expoziții de sănătate și au luat aminte la ceea ce li s-a prezentat. Peste 100 de participanți din fiecare sat au luat în studiu fișa cu rezultatele vârstei sănătății după ce au aflat cum stau la capitolul glicemie, colesterol și tensiune arterială.
De cele mai multe ori ne simțim prizonieri și visăm la libertate. Paradoxal libertatea se află mai aproape de noi decât credem: “un corp sănătos este o casă de vacanță; un corp bolnav este ca o temniță.”(Francis Bacon) Lăsați-va deci privirile, simțurile, stomacul și gândurile cucerite de principii sănătoase de viețuire pentru a putea beneficia din plin de liberatatea mult dorită!

by Laura Manuela Ștețco

Assistent manager & PR Councilor CSMPR Herghelia

Seductie fatala

| Generale |
Despre autor
-