23
Views

 

          „ Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea şi voi istorisi toate minunile Lui” Ps. 9.1

În urma colaborării foarte frumoase dintre SUP Moldova şi Penitenciarul Vaslui, identificând nevoile specifice zonei, la cererea Penitenciarului de a organiza un curs de calificare în meseria de fochist, meserie căutată în zonă, am fost bucuroşi să putem fi parteneri în acest proiect. Iar bucuria nu ar fi fost posibilă dacă Dumnezeu în urma rugăciunilor voluntarilor nu intervenea pentru că omeneşte… nu aveam posibilităţi financiare pentru acest curs. De ce?

Costurile pentru un cursant, inclusiv avizele ISCIR fără de care nu poţi practica meseria chiar dacă eşti calificat, se urcau la aproximativ  1200 ron. Noi aveam 10 cursanţi deci…12.000 ron. De unde atâţia bani? Ştiam, noi voluntarii SUP că Dumnezeu este bogat. Aşa că, am apelat la El.  Iar El, prin fraţii din Biserica L. L. ne-a trimis banii. Nu toţi. Mai întâi o arvună… Atunci am mers la conducerea societăţii care pune la dispoziţie personalul calificat pentru curs  unde am… prezentat nevoia noastră. Doamna Director, foarte amabilă m-a ascultat cu atenţie apoi m-a întrebat… „ care e partea mea din  acest curs…”. I-am explicat că nu am parte de nici un leu şi mai ales că… pornesc la acest curs prin credinţă. Cum aşa? După ce a înţeles că nu am nici jumătate din bani, că mă bazez pe Dumnezeu ( deşi la acel moment nu aveam nici o garanţie sau promisiune de la cineva pentru restul de bani) mi-a spus… Mi-ar place să vă ajut, aş vrea dar… nu pot lua decizia singură. Cel mai bine, faceţi rost de restul de bani şi mai vorbim… Aş fi vrut să plec dar… i-am spus că în ciuda fapului că eu cred că Dumnezeu îmi va da banii, dacă nu mi-i dă pe toţi… nu ar mai putea face o reducrere de preţ?

În timp ce butona calculatorul nu conteneam să mă rog… Zâmbind, îmi spune că nu poate face mai mult pentru mine decât că, îmi scade suma la 8500 lei şi că în loc de 10 cursanţi pot veni cu 12. Am… zburat pur şi simplu din birou… Era o minune. Dar… de unde restul de bani?

În următoarea zi, casierul Conferinţei mă anunţă că, în cont au mai intrat nişte bani de la L. L. pentru cursul de calificare.  Am rămas, din nou  fără cuvinte. În urma calculelor făcute, am lăudat pe Domnul. Primisem, în total, aproximativ 8900 ron. Adică exact taxele negociate pentru curs plus bani pentru rechizite, şi protocolul examenelor.

Aşa se face că, 12 oameni învaţă o meserie cu care speră că îşi vor câştiga existenţa în mod cinsit când vor ajunge acasă. Şi asta, datorită bunătăţii Domnului nostru dar şi disponibilităţii copiilor Lui din L.L care cred că au sacrificat ca aceşti 12 oameni să fie fericiţi.

 

„ puneţi-Mă la încercare şi ve-ţi vedea dacă nu voi deschide zăgazurile cerului…”

 

 Mihai Enea – Director SUP Moldova

“ Meseria e brăţară de aur…”

| Generale |
Despre autor
-