22
Views

Înmormântare fericită!

Duminică 20 Septembrie, membrii Bisericii Adventiste din Gura Humorului împreună cu mulţi musafiri au fost martorii unui eveniment deosebit. Inmormântarea, în aceeaşi zi a patru persoane. În apa botezului! Bucurie mare în inimile celor prezenţi şi bucurie mare în ceruri. Patru inimi preţioase au decis să-şi înmormânteze trecutul pentru ca de acum înainte să trăiască o experienţă nouă şi unică alături de scumpul lor Mântuitor Isus Hristos.
Din acest frumos grup a făcut parte şi Ionuţ. Băiat tânăr, simpatic, cu o experienţă nu prea frumoasă a trecutului… Crescut într-o familie numeroasă în care nu a dus lipsă de cele necesare creşterii, cu un gol imens in inima lui, gol care nu era umplut de nimic şi nimeni în ciuda prietenilor, anturajului, alcoolului şi tutunului. De câteva ori vede moartea cu ochii dar nu realizează că Cineva are grijă de el. Alege să-şi umple golul cu ceea ce…nu îi aparţinea, ajunge într-un anturaj nu prea…ortodox şi nu trece mult până ajunge după gratii. Ţinta lui pentru perioada detenţiei? Să-şi păstreze sănătatea şi să facă faţă presiunilor. Se apucă de tras de fiarele sălii de sport, muşchii încep să se dezvolte, face faţă presiunii grupului dar…nu mai poate face faţă şoaptei Duhului Sfânt: „ Uite unde ai ajuns…dacă ascultai de Mine, viaţa ta ar fi fost mult mai frumoasă… De atâtea ori ai trecut pe lângă poarta Bisericii din Suceava dar… spuneai mereu că eşti tânăr, că vrei să-ţi trăieşti viaţa, că vrei să fii fericit… Asta e viaţă? Asta e fericire? Vino la Mine! Eu, numai Eu îţi pot oferi adevărata fericire… dacă o mai vrei…”
În camera lui avea un coleg „pocăit” care în fiecare Marţi şi apoi Sâmbătă mergea la Clubul Penitenciarului de unde venea plin de fericire. Cere de la acesta o carte şi singur îşi alege cartea „Tragedia Veacurilor”. O citeşte cu nesaţ…Ore în şir, în patul lui de la…” etajul 3” stă nemişcat citind şi analizând cele citite. Noutăţi care vin în contradicţie cu puţinele lucruri ştiute din familie. Dar pentru că îi plăceau noutăţile şi mai ales istoria, nu lasă cartea până nu o termină, dar… e terminat şi el… Încep discuţiile lungi cu colegul de cameră, apoi face cerere să iasă şi el la programele SUP-ului. Pe măsură ce înţelege anumite lucruri, cere putere de la Dumnezeu pentru biruinţă. Renunţă la „afacerile” destul de profitabile în favoarea unui alt coleg de cameră, dator „vândut” din cauza jocurilor de noroc, începe să practice altruismul, oferind din pachetele lui celorlaţi colegi de cameră care nu erau vizitaţi de nimeni…greu, renunţă la baxurile de ţăgări ( el nu fuma dar ţigara este „valută „ în penitenciar), renunţă şi la cafea, timp în care, muşchii lui încep să… se atrofieze pentru că înţelege că a face sport pentru a fi „tare”, pentru a te impune prin forţă nu este pe placul lui Isus. Dar, i se întăreşte din ce în ce mai mult convingerea că trebuie să facă o schimbare în viaţa lui, călăuzit de data asta nu de anturajul prietenilor ci de anturajul ceresc. Dumnezeu îi oferă libertatea, ajunge acasă şi în primul Sabat în Biserica din Suceava îşi maifestă dorinţa de a fi botezat. Dar, alege să se mai pregătească, nu teoretic ci să-L pună practic pe Domnul Lui la încercare. Nu e uşoară lupta… Mama la început e supărată, tatăl la fel…fraţiii… dar, zi de zi, viaţa lui vorbeşte despre puterea transformatoare a lui Isus. Aşa că… alege să-şi înmormânteze trecutul pentru a deveni un om nou după voia cerului.
Sala plină de prieteni, de aproape şi de departe e martoră acestui eveniment. Cuvântul Domnului este rostit prin fratele Paul Pauliuc iar tinerii prin cânt şi vers au mângâiat inimile celor prezenţi.
Cea mai mare dorinţă a lui? Să nu facă de râs pe Mântuitorul lui. Şi pentru asta are nevoie de susţinerea dumneavoastră. Dacă vă pasă de experienţa lui Ionuţ, când vă plecaţi pe genunchi, amintiţi-l şi pe el în rugăciunile dumneavoastră. Pentru că, atunci când doi sau trei se unesc să ceară ceva Domnului,
De sus din slava senină,
Tatăl blând cată spre-ai Săi,
Ochiul Lui toate alină
Mai mult de-atât, ce mai vrei?

Cu mulţumiri, Mihai Enea, Director SUP Moldova

„Inmormantare” fericita in apa botezului

| Generale, Social |
Despre autor
-